Home » Social » Lacrimi și jale la înmormântarea ciobanului din Avrămești, ucis de doi consăteni în Săptămâna patimilor

Lacrimi și jale la înmormântarea ciobanului din Avrămești, ucis de doi consăteni în Săptămâna patimilor

de Simona MIHĂILĂ

A doua zi de Paște a fost, pentru zeci de familii din comuna Voinești, prilej de lacrimi și tristețe. Consăteanul lor, unul dintre cei mai vrednici gospodari din satul Avrămești, Felix Solomon, om chibzuit, harnic, capul unei familii frumoase și reușite, un adevărat model pentru cioban-mort-avramesticomunitatea sa a fost condus pe ultimul drum. Proprietarul unei mândrețe de stâne, cunoscut chiar și de bârlădenii care-i erau clienți în Hala de lactate din piață, Solomon a fost ucis cu bestialitate de un grup de consăteni, în Miercurea Mare, de la o prostie.

Suspecții principali, Edison Tilici si Adrian Vaslui – scandalagii de renume ai comunei – s-au simțit lezați în valoarea lor din cauză că Solomon le-a cerut să îi elibereze drumul pe care aceștia îl blocaseră cu un tractor cu remorcă, după care s-au îndepărtat de drum. Felix Solomon mergea cu mașina personală într-un sat vecin, unde avea relații comerciale cu diverse persoane. Omul nu s-a mai întors acasă, soția sa căutându-l disperată, întreaga noapte de miercuri spre joi, fie la telefon, fie la cunoscuîii din satul vecin. A fost găsit fără viață pe un drum lăturalnic.

Criminaliștii au presupus că ciobanul din Avrămești coborâse din mașină pentru că, la întoarcere găsise iarăși drumul blocat. De data asta, cu bolovani puși, cel mai probabil, de criminali, care au vrut să se răzbune omorându-l.

Cele mai aspre acuzatii i se aduc lui Văsui, cel care l-ar fi lovit cu securea in cap pe ciobanul de 46 de ani si despre care consătenii săi spun că este de o violență extremă.

About Simona Vasile