Home / Justitie / Escroci din Vaslui care se dădeau drept brokeri!
Businessman and Computer at desk. [url=http://www.istockphoto.com/file_search.php?action=file&lightboxID=5793267][IMG]http://www.stevecole.com/_ISP_Business.JPG[/IMG][/url]

Escroci din Vaslui care se dădeau drept brokeri!

de Răzvan CĂLIN

Direcția de Investigare a Criminalității Economice a efectuat 55 de percheziții în mai multe județe, printre care și Vaslui, într-o acțiune menită să anihileze o rețea de escroci care a adus prejudicii de circa două milioane de euro.

Lucratori SIAS fac o perchezitie intr-o casa din cartierul Chitila, in Bucuresti, marti, 28 aprilie 2009. Cinci perchezitii simultane au avut loc in mai multe locatii. Perchezitiile, dispuse de Politia Capitalei, sunt efectuate in cadrul unei anchete privind activitatea unei retele specializate in furturi de masini. Zece persoane au fost ridicate de politisti si urmeaza sa fie duse la audieri. RAZVAN CHIRITA / MEDIAFAX FOTO

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice împreună cu efective ale Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au declanșat o operațiune amplă la nivelul mai multor județe, printre care și Vaslui. Acțiunea oamenilor legii vizează destructurarea unei rețele de indivizi care au înșelat diverse persoane dându-se drept brokeri.

În cursul zilei de miercuri, 25 mai, au fost efectuate nu mai puțin de 55 de percheziții atât în municipiul București, cât și în județele Vaslui, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Neamț, Olt, Prahova, Suceava și Teleorman.

”Activitățile se desfășoară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, iar descinderile s-au făcut la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune și desfășurarea fără autorizație de operațiuni pe piața de capital, precum și la locurile unde se realiza activitatea infracțională. De asemenea, sunt puse în executare 25 de mandate de aducere, emise pe numele celor implicați. Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, prezentându-se în calitatea falsă de brokeri și reprezentanți ai unor societăți de servicii de investiții financiare care administrează platforme de investiții online, ar fi determinat mai multe victime să depună sau să transfere bani în conturile bancare ale celor în cauză, sub titlul de investiții în operațiuni pe piața de capital. Clienții ar fi fost ademeniți cu iluzia unor câștiguri rapide, însă, în realitate, banii nu ar fi fost investiți pe piața de capital, ci ar fi fost depuși de victime direct în conturile unor persoane juridice nerezidente”, se precizează într-un comunicat al Poliției Române.
brokerajMare parte din banii rezultați ar fi urmat trasee financiar- bancare către Bulgaria, Cipru și Israel, iar o parte din bani ar fi fost redistribuiți către persoanele implicate în activitatea infracțională. Operațiunile pe piața de capital ar fi fost doar o legendă falsă creată de persoanele bănuite pentru a determina victimele să depună sau să transfere bani, platformele de tranzacționare fiind create artificial, fără nicio aprobare sau autorizare a instituțiilor cu atribuții în domeniu.

Prejudiciul cauzat, până în prezent, este de aproximativ 2.000.000 de euro. Anchetatorii roagă victimele unor astfel de fapte care nu au sesizat, până în prezent, organele de urmărire penală, să se prezinte la Direcția de Investigare a Criminalității Economice sau la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. La acțiune au participat polițiștii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, specialiști ai Direcției Comunicații și Tehnologia Informației, precum și polițiști ai Poliției Capitalei și ai inspectoratelor de poliție județene unde sunt efectuate perchezițiile.

About Razvan Calin

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: