Home » Administratie » Două secții de votare, cu peste 3.700 de votanți, au înregistrat o prezență la vot sub 2%

Două secții de votare, cu peste 3.700 de votanți, au înregistrat o prezență la vot sub 2%

Două secții de votare din municipiul Vaslui au înregistrat un record negativ al prezenței la vot, respectiv sub 2%, în condițiile în care, din cei peste 1.600 de votanți înscriși în listele electorale permanente, au votat câteva zeci de persoane până la închiderea urnelor.

Două secții de votare din municipiul Vaslui au înregistrat o prezență la vot de sub 2% după închiderea procesului electoral. Astfel, la Secția de votare 57, situată în incinta școlii nr. 3, s-au prezentat la urne un număr de 35 de votanți, dintr-un total 2.103, ceea ce înseamnă o prezență de 1,66%. O situație asemănătoare a fost și la Secția nr. 60, de la Grădinița nr. 5, acolo unde ți-au exercitat dreptul de vot 29 de alegători, dintr-un total de 1.617 votanți trecuți în listele permanente. Raportat la cele 14 ore cât au fost deschise secțiile de votare, reiese că, la urne, s-au prezentat câte doi oameni la fiecare oră.

Prezența foarte slabă la vot la cele două secții de votare este explicată prin faptul că, în listele electorale permanente, figura un număr foarte mare de cetățeni din Republica Moldova care au fost luați în spațiu de către proprietari ai unor apartamente de la blocul 32 și care, duminică, nu s-au prezentat la vot. De altfel, la aceste alegeri, la nivelul municipiului Vaslui au fost în plus peste 24.000 de alegători în listele electorale permanente față de scrutinul de acum patru ani, chiar dacă sporul natural raportat de Direcția Județeană de Statistică pe perioada 2012-2015 a fost de 1.000 de persoane. În consecință, autoritățile vasluiene au fost nevoie să înființeze nouă secții de votare față de alegerile din 2012, numărul total al acestora fiind de 60. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor