Home » Administratie » Alba-neagra cu locuințele ANL din Bârlad! Chiriașii care subînchiriază, în vizorul autorităților!

Alba-neagra cu locuințele ANL din Bârlad! Chiriașii care subînchiriază, în vizorul autorităților!

de Mihaela NICULESCU

Nenumăratele sesizări adresate Primăriei municipiului Bârlad de către unii bârlădeni nemulțumiți de modul în care procedează unii chiriași ANL l-au determinat pe primarul Dumitru Boroș să ia atitudine.

Mulți chiriași ai celor patru blocuri ANL din Bârlad, mai ales din zona Vasile Pârvan și Cărămidărie, au dubii asupra condițiilor legale în care locuiesc unii dintre colocatarii lor. Mai mult de jumătate dintre vecini nu sunt aceiași cu cei din momentul în care au primit și ei repartiție, iar locatarii se schimbă destul de des, ceea ce duce la ideea că unele apartamente sunt subînchiriate, situație sancționată chiar prin contractul de închiriere.

Nu doar acest aspect este vechi, care trenează de multă vreme, ci și atitudinea unor chiriași ANL, care au executat lucrări în apartamente fără a înștiința administratorul sau proprietarul imobilului. Zilnic se aud rotopercutoare, lovituri de baros, burghie în acțiune și apar saci cu moloz scos din apartamente. ANL-iștii vor să-și modernizeze apartamentele și pare-se că unii au umblat și la structura de rezistență. Nu i-a verificat nimeni, deși Primăria, în calitate de proprietar, are acest drept. Sesizările au umplut paharul, iar primarul Dumitru Boroș este hotărât ca în cel mai scurt timp să verifice personal modul în care chiriașii ANL respectă obligațiile prevăzute în contract.

„Am înțeles că aceste aspecte au fost sesizate de mulți ani și nu înțeleg de ce nu s-a luat nicio măsură. Voi discuta cu secretarul municipiului pentru a vedea care este modalitatea prin care putem rezolva această situație. Legea a devenit foarte explicită vizavi de sancționarea chiriașilor ANL care, în realitate, sunt și proprietari ai altei locuințe, iar în Bârlad sunt astfel de cazuri. Legea trebuie aplicată și vă spun clar că voi face ordine. Cine nu respectă legea va fi evacuat. Sunt atâția oameni care așteaptă o locuință ANL, iar unii dintre cei care au primit deja o folosesc drept sursă de venit”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Edilul spune că va verifica și condițiile în care locuiesc cei din blocul CFR, pentru că și acolo se pare că sunt locatari care încalcă legea.

About Tehno Redactor

One comment

  1. poate ar fi interesat de anchetat si modul in care deputatul solomon a primit repartitie ANL! (la data repartitiei neindeplinind criteriile si nici punctajul minim…)