Home / National / Abandonul școlar a ajuns la cote alarmante în România: Aproape 300.000 de tineri părăsesc școala înainte de vreme

Abandonul școlar a ajuns la cote alarmante în România: Aproape 300.000 de tineri părăsesc școala înainte de vreme

Aproximativ 300.000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani din România, adică 19% din totalul populației din aceste categorii de vârstă, părăsesc timpuriu școala pe care o urmează sau nu s-au mai înscris la o formă de școlarizare după finalizarea studiilor gimnaziale, arată o serie de statistici actualizate pentru anul 2015 ale Eurostat.

În medie, în Uniunea Europeană doar 11% dintre tinerii din aceste categorii de vârstă abandonează cursurile înainte de vreme, aceasta fiind și ținta spre care aspiră și Ro­mânia până în anul 2020.

Cu toate a­ces­tea, pon­­­derea tine­­rilor care pă­ră­­sesc tim­­­pu­riu școa­la a cres­cut con­stant în ultimii doi ani, de la 17,3% în 2013 la 18,1% în 2014 și a ajuns la 19,1% în 2015.

„Dacă va continua abandonul timpuriu al școlii în acest ritm, vom ajunge în situația în care nu vom mai găsi oameni specializați în profesiile de care avem nevoie“, a spus Raluca Peneș, HR Coordinator în cadrul companiei de externalizare de servicii de HR Smartree România.

Sursa; money.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Victimele din clubul Colectiv, comemorate printr-un mars al tacerii, la un an de la tragedie. Peste 5.000 de oameni au fost la Colectiv, unde au depus flori si lumanari

Peste 5.000 de persoane au ...

Șoferii de care să te ferești: o mașină din opt provoacă accidente

Mașina puternică la volanul căreia ...

Totul despre noua lege! Conversia creditelor în franci elvețieni, pas cu pas

Zilele trecute, a fost adoptată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: