Home » Administratie » Prefectul Daniel Olteanu întâmpinat cu pâine și sare la inaugurarea sucursalei din Perieni a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Elena Cuza” Bârlad

Prefectul Daniel Olteanu întâmpinat cu pâine și sare la inaugurarea sucursalei din Perieni a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Elena Cuza” Bârlad

Prefectul Județului Vaslui, Daniel Olteanu, a fost prezent marți la festivitatea de inaugurare a sucursalei din Perieni a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Elena Cuza” Bârlad. A fost ȋntȃmpinat cu pâine și sare, de copii îmbrăcați în costume populare și, ȋmpreună cu președintele CARP Bârlad, Mihai Nicolaie, a tăiat panglica inaugurală a sediului ȋn care ȋși va desfășura activitatea noua filială CARP.

Inaugurarea sucursalei CARP din Perieni a fost urmată de sărbătorirea „Nunții de Aur” a membrilor CARP din comunele Perieni, Tutova, Grivița, Coroiești și Puiești, care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Ceremonialul religios și laic a avut loc la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, iar Prefectul Daniel Olteanu a fost unul dintre cei zece nași de cununie pentru cuplurile de vȃrstnici care au celebrat „Nunta de aur”.

La ceremonialul religios de sfințire a clădirii, care a fost oficiat de către un grup de preoți, ȋn frunte cu protopopul de Bârlad Vasile Lăiu, au participat reprezentanți ai autorităților publice din Perieni și din municipiul Bȋrlad, dar și localnici.

Au fost acordate diplome de onoare tuturor membrilor CARP care au aniversat cinci decenii de la căsătorie. De asemenea, Olteanu a primit din partea conducerii CARP medalia „Elena Cuza”, în semn de apreciere pentru implicarea în susținerea activităților Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Bârlad.

„Sunt deosebit de emoționat să mă aflu astăzi alături de dumneavoastră, ȋn calitate de părinte spiritual, mai ales că nu am știut de această ceremonie. A fost o surpriză minunată pentru mine, din partea conducerii CARP, ȋnsă mă bucur că v-am cunoscut și vă felicit pentru cei 50 de ani de căsnicie pe care i-ați aniversat. În zilele noastre, sunteți un exemplu de ȋnțelegere și de conviețuire ȋndelungată. Vă doresc tot binele din lume, sănătate și viață lungă ȋmpreună!”, le-a transmis Prefectul Județului Vaslui cuplurilor sărbătorite.

Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Elena Cuza” Bârlad a fost ȋnființată ȋn anul 1954, și numără, ȋn prezent, peste 30.000 membri, dintre care aproximativ 19.000 sunt din municipiul Bârlad, iar restul, din mediul rural. CARP Bârlad are 31 de sucursale deschise atȃt ȋn județul Vaslui, cȃt și ȋn țară. (G.P)

About Tehno Redactor

2 comments

  1. nu se vede nici o personalitate a com Perieni aici

  2. ajutor reciproc sau camatarie la drumul mare ……jeguri