Home » Invatamant » ULTIMA ORA! Doliu în învățământul bârlădean: profesorul Augustin Tomescu a încetat din viață!

ULTIMA ORA! Doliu în învățământul bârlădean: profesorul Augustin Tomescu a încetat din viață!

de Răzvan CĂLIN

Întregul corp al cadrelor didactice din Bârlad este în lacrimi după ce unul dintre cei mai respectați dascăli bârlădeni, profesorul Augustin Tomescu, a încetat din viață. Pe 22 septembrie ar fi trebuit să sărbătorească împlinirea vârstei de 64 de ani, însă o boală nemiloasă l-a răpus înainte de vreme. În urmă cu un an, reputatul profesor a început lupta cu maladia și s-a străduit din răsputeri să o învingă. Din păcate, în noaptea de sâmbătă spre duminică (3/4 septembrie), sleit de puteri, și-a dat ultima suflare.

TomescuOdată cu aflarea tristei vești încă de la primele ore ale dimineții de duminică, cadrele didactice din Bârlad (și nu numai) au deplâns moartea colegului lor. Colegii săi de la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, unde a profesat întreaga sa carieră, sunt în stare de șoc.

Nu ne vine să credem că s-a întâmplat o asemenea nenorocire. E o veste care ne-a lovit ca un trăsnet. Știam că trece printr-o grea suferință, dar nu credeam că se va ajunge la un asemenea final. În plus, discret așa cum a fost tot timpul, nici nu a făcut prea mare tam-tam pe marginea suferinței domniei sale. Suntem șocați! A fost ca un tată pentru mulți dintre noi, profesorii mai tineri, un veritabil mentor. Un om diplomat și cinstit care îi respecta pe toți cei din jurul său. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a declarat pentru Est News profesoara Tița Chiru, directorul Colegiului ”Codreanu”.

Născut pe 22 septembrie 1952, Augustin Tomescu a absolvit Facultate de Fizică din cadrultomescu_augustin Universității ”Alexandru Ioan Cuza” Iași în anul 1976. Imediat, în toamna aceluiași an, cu data de 1 septembrie, a fost repartizat la acest liceu bârlădean, unde a profesat până în ultima clipă a vieții sale. Doar în perioada martie 1998 – octombrie 1999 a fost numit director al fostei Case de Copii nr. 2, după care a revenit profesor la Colegiul ”Codreanu”. Între anii 2008 – 2012, Tomescu a fost și directorul celui mai titrat liceu din Bârlad.

Trupul neînsuflețit al reputatului dascăl a fost depus în capela Bisericii ”Sf. Spiridon”, iar serviciul funerar de înhumare se va derula, cel mai probabil, marți, 6 septembrie, la Cimitirul ”Eternitatea”.

About Tehno Redactor

One comment

  1. Drum lin si linistit catre stele, domnule profesor! Sa-ti fie tarana usoara! Dumnezeu sa-L ierte!

%d blogeri au apreciat: