Home » Social » Stagiunea teatrală la Bârlad începe cu o comedie spumoasă. Bârlădenii, invitați să se întoarcă în anii ’30

Stagiunea teatrală la Bârlad începe cu o comedie spumoasă. Bârlădenii, invitați să se întoarcă în anii ’30

Bârlădeni, așteptarea a meritat! Sâmbătă, 15 octombrie, la ora 18.30, se va deschide stagiunea 2016 – 2017 a Teatrului „Victor Ioan Popa” din Bârlad, cu o premieră. Este vorba despre spectacolul cu piesa „Scandal la operă”, scrisă de Ken Ludwig. Regizorul Dorin Mihăilescu, scenograful Sandu Maftei și Iuliana Maftei (costume) v-au pregătit o comedie bulevardieră, a cărei acțiune se petrece în anii ’30, așa că, dincolo de text, un punct de atracție îl vor constitui costumele, accesoriile și coafurile de epocă.

„Spectacolul este una dintre poveștile teatrale cele mai apreciate în comedia bulevardieră. În 1934, spectacolul omagial al Operei Mari din Cleveland, Ohio, este în pericol! Tenorul italian, Tito Morelli, urmează să apară în rolul principal în seara respectivă, dar se cufundă într-o stare de beție… mortală aproape, motiv pentru care este considerat mort. Docilul asistent al directorului, un cântăreț amator de operă, ia locul celebrului invitat și e aclamat în rolul lui Othello. Între timp, tenorul își revine și, de aici, se declanșează o serie de încurcături, în cursul cărora cei doi sunt tot mai grav confundați… La acestea, adăugați și o nevastă italiancă plină de capricii, două tinere îndrăgostite, un liftier nerușinat și un impresar inventiv și cinic și veți obține o comedie pe măsura marilor farse clasice”, a dezvăluit câte ceva din spumoasa comedie, Teodora Spânu, secretar literar al Teatrului „Victor Ion Popa”.

Actorii care vă vor încânta, cu siguranță, la sfârșitul acestei săptămâni, sunt Sorin Ghiorghe, George Sobolevschi, Ramona Ananie Părpăliță, Cătălina Rusu, Oana Florea, Simon Salcă, Lucian Arhire și Cella Todică. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile