Home » Administratie » Subprefectul Mircea Gologan îi liniștește pe vasluienii îngrijorați de viitoarele inundații

Subprefectul Mircea Gologan îi liniștește pe vasluienii îngrijorați de viitoarele inundații

Subprefectul Mircea Gologan a ținut să îi liniștească pe vasluieni îngrijorați că vor avea de suferit de pe urma viiturilor și conform spuselor acestuia Inspectoratul pentru Situații de Urgentă (ISU) Vaslui a luat toate măsurile specifice pentru astfel de situații. Primăriile au instituit și ele servicii de permanentă, iar în perioada următoare vor fi trimise comisii de constatare a pagubelor în localitățile afectate de inundații.

Am discutat cu conducerea Serviciului de Gospodărire a Apelor și cursurile de apă sunt monitorizată permanent. Nu au fost semnalate la numărul de urgență 112 situații la care să intervenim”, a declarat Mircea Gologan.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a instituit, luni, două avertizări cod portocaliu și respectiv cod galben de inundații pe râurile Tutova și Bârlad din județul Vaslui. Hidrologii avertizează că pe aceste râuri se pot produce creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de apărare că urmare a propagării viiturilor formate anterior. (G.P)

About Tehno Redactor