Home / Administratie / Zona Cârja, adusă în vederea specialiștilor care observă lucrările cu rol de apărare împotriva inundațiilor

Zona Cârja, adusă în vederea specialiștilor care observă lucrările cu rol de apărare împotriva inundațiilor

În perioada 8 – 10 noiembrie 2016 a avut loc o vizită în teren a specialiștilor din România și Republica Moldova pentru observarea obiectivelor cu rol de apărare împotriva inundațiilor de pe ambele maluri ale râului Prutului. Delegației moldave i-a fost prezentată și lucrarea de “Aducere la clasa de importanță corespunzãtoare a lucrărilor de îndiguire pe râul Prut în zona Cârja, județul Vaslui”, unde au fost executate lucrări de reabilitare pentru stabilizarea taluzului exterior cu geocelule și anrocamente, investiție finalizată în luna octombrie 2016.

prut2La această vizită în teren privind observarea lucrărilor cu rol de apărare împotriva inundațiilor au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, ai Administrației Naționale “Apele Române” și ai Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad împreună cu delegați ai Ministerului Mediului din Republica Moldova, ai Agenției “Apele Moldovei”, ai Serviciului Hidrometeorologic de Stat din Moldova și ai Institutului de Ecologie și Geografie.

“Întâlnirea a fost efectuată ȋn baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a apelor Prutului și Dunării, semnat la Chișinău la data de 28 iunie 2010. Săptămâna trecută, delegațiile instituțiilor din domeniu din cele două țări au mai vizitat lucrări de îndiguire a malului drept al râului Prut aferente județului Galați, digurile Brateșu de Jos și Brateșu de Sus. Totodată au vizitat pe teritoriul moldovenesc digul de protecție de pe râul Valea Galmagei din raionul Cahul, lucrarile de reabilitare a sistemului de irigare-desecare Chircani-Zîrnești, zona îndiguită din localitatea Gotești și sectorul cu fenomene de eroziune de pe malul stâng al râului Prut în dreptul orașului Leova. Vizita în teren a celor două delegații s-a finalizat cu o întâlnire la Ministerul Mediului din Republica Moldova”, a declarat pentru Est News Andreea Poenaru, purtător de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Prut – Bârlad.  (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Proiect educativ de 2 milioane de euro, pentru 600 de copii și adulți din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Primăria Vaslui a ...

Primăria Vaslui relansează Zona Metropolitană, din care fac parte 11 comune

Zona Metropolitană Vaslui revine în atenția ...

Municipiul Vaslui are un buget record în anul 2020, care se ridică la suma de 162 milioane lei

de Dănuț CIOBANU  Municipiul Vaslui are ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: