Home » Social » Angajații unor firme din județ, puși la muncă în ger, fără a le fi asigurat echipament de protecție

Angajații unor firme din județ, puși la muncă în ger, fără a le fi asigurat echipament de protecție

Un număr de 15 agenți economici din județul nostru au fost sancționați de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) după ce, în urma unor controale desfășurate în teren, s-a constatat că angajații erau folosiți la muncă în ger, fără a le fi asigurat echipamentul de protecție necesar lucrului la temperaturi extreme.

Zeci de angajați ai mai multor firme, în special din domeniul construcțiilor sau care desfășurau activități de deszăpezire ori pază, au fost găsiți de către inspectorii ITM muncind în condiții inumane, la temperaturi extreme. Din cele constatate pe timpul controalelor desfășurate în mai multe locații din județ, salariații erau folosiți de către patroni fără a le fi asigurat echipamentul necesar lucrului pe timpul gerului. În consecință, 15 firme au fost sancționate cu avertismente în scris, fiindu-le dispuse și o serie de măsuri de intrare în legalitate.
”Nu pot fi luate măsuri mai drastice întrucât nu este pusă imediat viața în pericol a angajaților. Însă, le-au fost trasate măsuri de conformare, precum acordarea de echipament de protecție și program adecvat perioadei cu temperaturi foarte scăzute. De asemenea, agenților economici li s-a recomandat că oscileze programul cu pauze mai dese pentru refacerea capacității de lucru, precum și asigurarea pentru salariați de ceaiuri calde”, a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.
ITM Vaslui avertizează administratorii de firme că va monitoriza în continuare modul în care vor fi dispuse măsuri ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția salariaților care desfășoară activitate în spații deschise. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor