Home » Administratie » Programul activităților cultural-artistice bârlădene în luna februarie

Programul activităților cultural-artistice bârlădene în luna februarie

Din acest an, programul activităților cultural-artistice și sportive care se vor desfășura în Bârlad nu va mai fi supus votului consilierilor în ședința din luna ianuarie pentru tot anul, ci lunar. Elena Monu, președinta Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Local, a hotărât că modalitatea aceasta de prezentare a activităților este mai eficientă, atât pentru organizatori cât și pentru public.

În ședința de luni, 30 ianuarie, a Consiliului Local, consilierii vor afla care sunt activitățile cultural-artistice propuse a se desfășura în luna februarie și le vor putea vota sau nu. Calendarul acestor activități pentru luna februarie este următorul: pe 5 februarie, la Biblioteca „Stroe Belloescu” este propusă lansarea volumului de poezii a Georgetei Strat, iar pe 14 februarie o activitate dedicată Zilei Îndrăgostiților; pe 15 februarie Academia Bârlădeană și Centrul „Mihai Eminescu” îl vor aniversa pe Grigore Vieru; pe 17 februarie Muzeul „Vasile Pârvan” organizează serata literară „Ion Creangă, primul creator de epos”; pe 18 februarie la Biblioteca Municipală „Stroe Belloescu” va fi lansată o carte de poezii semnată Marian Pavel, iar pe 19 februarie muzeul bârlădean organizează un recital de muzică clasică cu Antal Zalai la vioară și Josef Balog la pian. Ziua de 24 februarie este trecută în programul activităților culturale ca „Ziua îndrăgostiților de carte”, ediția a IV-a, zi în care la Biblioteca „Stroe Belloescu” vor fi prezentate tradiții și superstiții de Dragobete.

În premieră, anul acesta, Primăria Bârlad va organiza Târgul Mărțișorului în perioada 25 februarie – 1 martie. Societatea de Istorie va fi prezentă pe 26 februarie, cu simpozionul „Marea răscoală care a zdruncinat România”. În intervalul 28 februarie – 5 martie, la Centrul „Mihai Eminescu” se va desfășura „Săptămâna amintirilor din copilărie”. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor