Home » Administratie » Bugetul spitalul bârlădean, sub semnul întrebării

Bugetul spitalul bârlădean, sub semnul întrebării

Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad se pare că întâmpină probleme la contractarea bugetului și asta din cauza lipsei autorizațiilor de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) pentru trei secții ale spitalului – Pneumologie, Psihiatrie și secția de Boli infecțioase.

Reprezentanții spitalului bârlădean au fost programați pe 23 martie la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui pentru contractarea bugetului pe anul în curs. Unele voci spun că există câteva lucruri care au împiedicat contractarea acestui buget iar spitalul va trebui să prezinte cât mai curând acte clare referitoare la pașii pe care îi va face în următorii patru ani în vederea mutării celor trei secții într-un alt spațiu pentru a primi autorizații sanitare. Este adevărat că spitalul a primit de la Ministerul Sănătății un termen de conformare, care expiră în 2020, dar reprezentanții CJAS Vaslui vor să știe în amănunt în ce constă planul de conformare pas cu pas, care este sursa de finanțare, etc.

Reprezentanții spitalului au solicitat documente în acest sens de la Primăria Bârlad, care speră să le fie utile celor de la CJAS pentru a se putea contracta bugetul. Surse din primărie se declară optimiste în privința contractării bugetului Spitalului „Elena Beldiman”, data limita fiind mâine, 31 martie. Cu siguranță că nu întâmplător s-a aflat ieri la Bârlad Adrian Chiroșcă, reprezentantul DSP Vaslui, care a avut o întrevedere cu primarul Dumitru Boroș, în biroul acestuia.

De câteva zile, aflând de conjunctura nefastă în care se află spitalul, salariații au început sa își pună întrebări dacă își vor primi salariile la timp, mai ales că Paștele se apropie. În privința tichetelor de masă doar Primăria îi putea salva, prin alocarea unei sume aferente plății tichetelor. Un lobby în acest sens a făcut ieri dimineață Daniela Clătinici, președinta Sanitas Vaslui, care s-a întâlnit cu primarul Dumitru Boroș. Se pare că întâlnirea a fost încununată de succes pentru că vineri e posibil ca salariații să își primească tichetele de masă aferente lunii februarie. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: