Home » Administratie » Bârlădenii, chemați să strângă mizeria concetățenilor

Bârlădenii, chemați să strângă mizeria concetățenilor

Mâine, de la ora 10, bârlădenii sunt invitați în parcul „Mihai Eminescu” din zona Complex Școlar, nu la promenadă ci la muncă. Toți bârlădenii cu simț civic pot participa la o activitate de ecologizare a zonei. Tot ceea ce trebuie sa facă este să dea curs invitației Primăriei Bârlad, instituție care le va pune la dispoziție saci menajeri și mănuși de protecție. Alături de bârlădeni sunt mobilizați toți voluntarii înscriși în grupuri de voluntariat, cei care de regulă participă la acțiuni de acest gen.

Acțiunea de ecologizare de mâine se înscrie în activitatea de ecologizare din această primăvară, care a început pe 28 martie și se va încheia pe 10 aprilie. Primăria se bazează pe elevi și asistații social, pentru curățarea de gunoaie a mai multor terenuri situate pe spațiul public. Marți, de exemplu, elevi de la Colegiul Tehnic „Petru Rareș” au curățat zona Obor și a Centrului de Afaceri, iar elevi ai Școlii „Iorgu Radu” au fost prezenți în cartierul Deal II, o zonă destul de plină de gunoaie. Miercuri, au fost curățate de deșeuri zona blocurilor ANL de la cărămidărie și zona stației de epurare, cu ajutorul elevilor de la școlile „Vasile Pârvan” și „Victor Ion Popa”.

Ieri, elevi ai Liceului Tehnologic „Petru Rareș” au curățat din nou zona Obor, iar astăzi elevii Școlii „Iacov Antonovici” au fost mobilizați pentru o acțiune de ecologizare în zona Munteni (zona canalului deschis) . Pe 3 aprilie, elevii Liceului Pedagogic vor interveni în zona Prodana, iar pe 5 aprilie elevii colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” vor curăța pădurea din vecinătatea SC Rulmenți și copiii de la Grădinița nr. 5 vor curăța spațiile verzi dintre blocurile aflate în vecinătate. În paralel cu elevii vor acționa pentru ecologizarea domeniului public și asistații social. Luni, aceștia vor fi prezenți pe strada Decebal, iar pe parcursul săptămânii viitoare vor igieniza spațiile verzi de la toate intrările în oraș. Tot asistații social vor degaja pârâul Valea Seacă de vegetație lemnoasă și vor igieniza spațiul verde aferent pârâului.

Primăria Bârlad efectuează în fiecare primăvară campanii de igienizare pe spațiul public cu ajutorul asistaților social dar și a voluntarilor. Anul acesta campania se desfășoară în perioada 28 martie – 10 aprilie și sperăm să ni se alăture măcar sâmbăta și cetățeni ai municipiului Bârlad cu simț civic. Din păcate, la acest capitol bârlădenii nu stau tocmai bine și lucrul acesta se vede pe stradă, în spațiile verzi și chiar în jurul propriilor blocuri. Oricum, noi, după ce vom igieniza terenurile din zone vulnerabile, le vom preda Poliției Locale pentru a le monitoriza”, ne-a declarat inginer Olga Ungureanu, șefa Serviciului Gospodărie Comunala și Locativă din cadrul Primăriei. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor