Home » Administratie » Iată ce au pățit bârlădenii care au aruncat gunoiul pe spațiul verde din zona „Puișor”

Iată ce au pățit bârlădenii care au aruncat gunoiul pe spațiul verde din zona „Puișor”

În urma nenumăratelor semnale de alarmă pe care ziarul Est News le-a tras cu privire la depozitarea ilegală a gunoiului în zona canalului deschis din zona „Puișor”, de la intrarea în cartierul Munteni, Primăria Bârlad, în colaborare cu Poliția Locală, a găsit rezolvarea. De la Paște încoace, în permanență, zi și noapte, zona este păzită de un polițist local, pentru a prinde în flagrant cetățenii certați cu bunul simț și pentru a descuraja aruncarea la întâmplare a gunoiului menajer, a resturilor de materiale de construcție și vegetale.

De când zona este supravegheată de polițiștii locali au fost prinși în flagrant doar doi-trei cetățeni care, fie cu găleata, fie cu căruța, au aruncat gunoiul pe spațiul verde, confundându-l cu o groapă de gunoi.

„Am aplicat două amenzi cetățenilor pe care i-am surprins în fapt. În timp ce patrulam la câțiva metri de această groapă de gunoi improvizată am observat cum un cetățean își golea căruța de gunoi cu furca, aruncând mizeria pe spațiul verde. I-am atras atenția că nu e corect ceea ce face și iam aplicat și o amendă. Acesta a devenit cât se poate de recalcitrant și mi-a spus că el plătește gunoiul și are tot dreptul să îl depoziteze unde vrea”, ne-a spus polițistul local care se afla ieri dimineață în zonă.

Acesta a mai identificat un cetățean după ce a găsit la groapa de gunoi improvizată câteva chitanțe cu numele acestuia. Omul este unul dintre locuitorii cartierului de case de lângă canalul deschis. Polițistul local a mai precizat că de teama de a nu fi amendați, unii dintre locatarii de la casele din jur, principalii autori ai depozitării ilegale a gunoiului, fac efortul de a duce gunoiul la punctul gospodăresc aflat la câteva zeci de metri de groapa improvizată. Având în vedere numărul foarte mic de polițiști locali care lucrează într-o tură, cu siguranță că după o vreme realitatea din teren va fi în defavoarea Poliției Locale, care nu își permite să blocheze șase polițiști locali pentru a pândi bârlădenii ce aruncă gunoiul la întâmplare în cele trei zone vulnerabile din oraș, devenite gropi de gunoi în mod abuziv.

Singurul lucru care se poate realiza pentru identificarea și amendarea acestor cetățeni ar fi montarea de camere de luat vederi, în zonele cu pricina. Dar acest lucru să se facă în realitate și nu doar scriptic cum se întâmplă de 15 ani încoace în zona „Puișor”. Pe un stâlp este montată o pancartă pe care scrie „Loc supravegheat cu cameră video”, lucru pe care nu îl mai cred nici măcar câinii veniți la savurat resturile menajere aruncate de cei certați cu legea bunului simț. Pe de altă parte, montarea unor camere de supraveghere video ar însemna o reducere a cheltuielilor cu ridicarea gunoiului. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor