Home » Social » APM Vaslui celebrează Ziua Mondială a Mediului

APM Vaslui celebrează Ziua Mondială a Mediului

Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui celebrează Ziua Mondială a Mediului, principalul eveniment ecologic de informare publică și de acțiune pentru mediu, în vederea încurajării și conștientizării populației privind necesitatea protejării mediului pentru generațiile viitoare și de gestionarea responsabilă a resurselor naturale ale planetei. Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui marchează această zi prin activități educative cu elevii din școlile și grădinițele din județul Vaslui, desfășurate în perioada 26 mai – 7 iunie 2017.

Anul acesta, tema aleasă de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu, în vederea celebrării Zilei Mondiale a Mediului este „Conectarea oamenilor la natură”. Sărbătorită în fiecare an pe 5 iunie, această zi reprezintă una din principalele modalități prin care Națiunile Unite stimulează pe plan global conștientizarea oamenilor în privința problemelor de mediu și întărește acțiunile politice în acest domeniu.

Trăind în era vitezei, a tehnologiei, a robotizării, tema pentru anul acesta ne îndeamnă să ajungem în natură, să apreciem importanța și frumusețea ei și să conștientizăm necesitatea de a proteja Pământul. În ultimele decenii, progresele științifice, precum și problemele de mediu în creștere, cum ar fi încălzirea globală, ne ajută să înțelegem nenumăratele modalități prin care sistemele naturale ne susțin prosperitatea și bunăstarea.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului ne oferă ocazia de a analiza efectele negative pe care le au acțiunile noastre asupra mediului, dar și măsurile pe care trebuie să le întreprindem pe viitor, pentru a reface ceea ce nepăsarea și inconștiența au distrus. Totodată, este un binevenit semnal și îndemn de a acționa unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generațiilor viitoare. (George PROCA)

About Tehno Redactor