Sport

Profesorii și antrenorii bârlădeni participă în septembrie la ședința anuală care precede sezonul competițional la rugby

La fiecare început de sezon Federația Română de Rugby organizează o ședință, la care participă și bârlădenii, în urma căruia se stabilește sistemul competițional. Se clarifică totodată regulamentele și se face bilanțul pe anul trecut care se încheie în august. Acțiunea din acest an, organizată de către Departamentul Dezvoltare al Federației Române de Rugby, va avea și un invitat special, Jose Gorrotxategi, managerul de dezvoltare al programului „Get into Rugby Europe”. Întâlnirea cu profesorii de rugby-tag, antrenorii de minirugby și profesorii de educație fizică de anul acesta va avea loc în luna septembrie, la București.

În primele două zile ale evenimentului, pe 2 și 3 septembrie, sunt programate întâlnirile cu profesorii de rugby-tag din 41 de județe și Municipiul București și cursurile cu responsabilii județeni de tag rugby și minirugby. Cei prezenți vor asista apoi la meciurile din ultima etapă a Circuitului Național de MiniRugby.

„Abia am primit ok-ul din partea World Rugby pentru organizarea conferinței, care face parte din proiectul „Get into rugby”. Nu s-au stabilit încă toate persoanele care merg de la Bârlad. Dar vor merge cu siguranță antrenorii care se ocupă de mini rugby, Florin Ibănescu, Ionuț Isac și Daniel Tufaru. Săptămâna viitoare facem toate demersurile”, a declarat Ciprian Popa, administratorul Centrului Olimpic de la Bârlad, pentru Est News.

Principalul scop al acestei întâlniri este găsirea de soluții de a dezvolta rugbyul școlar, de a vedea cum se pot transfera copiii care fac rugby tag la minirugby, cum pot fi motivați și păstrați la această formă a rugbyului: „Sunt foarte importante pentru noi discuțiile cu profesorii de educație fizică și antrenorii de minirugby pentru că ei sunt cei care îi aduc, îi formează și cresc pe copii în spiritul acestui sport. De asemenea, o mare dorință a Departamentului Dezvoltare pe termen mediu este aceea de profesionalizare a cluburilor și a antrenorilor de minirugby. În acest an, activitatea de rugby tag a cunoscut o creștere semnificativă, reflectată în numărul mare de echipe care au participat în competițiile organizare de Federația Română de Rugby. Rugby-ul tag s-a dezvoltat foarte mult, ajutat și de Olimpiada Gimnaziilor. Dacă în 2015 au fost multe județe care nu au avut reprezentantă la tag rugby, anul acesta doar județul Argeș nu a avut echipă, în rest toate celelalte județe au fost prezente. E un lucru îmbucurător, de aceea trebuie să găsim soluții să ajutăm cât mai mult dezvoltarea rugby tag-ului. De asemenea, în ce privește minirugby, am văzut în etapele de până acum meciuri mult mai interesante la U14 și U12 decât anul trecut și una din grijile noastre este aceea de a dezvolta mai mult activitatea regională de minirugby pentru a putea ajuta structurile sportive ce nu își permit financiar participarea la aceste etape ”, a mai declarat Ciprian Popa. (George PROCA)

Related Articles

Back to top button