Social

142 de șomeri din județ, pregătiți profesional de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui

Un număr de 142 de persoane din județ fără un loc de muncă ar putea să scape de povara șomajului la începutul anului viitor, atunci când vor absolvi cursurile de formare profesională pe care le-au început în această lună prin intermediul AJOFM Vaslui.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui organizează, începând cu această lună, opt cursuri de calificare în toate cele trei municipii ale județului, cu un număr total de 142 de șomeri aflați în evidențele instituției. Astfel, în Vaslui, se va derula un curs de ospătar pentru 25 de persoane și unul de operator introducere validare și prelucrare date pentru 20 de șomeri. De asemenea, prin intermediul agenției locale din Huși, sunt pregătiți profesional, în meseria de pizzar, 28 de oameni aflați în evidențele AJOFM Vaslui. Celelalte patru cursuri, de altfel cele mai multe, sunt organizate în Bârlad, urmând a fi pregătiți 20 de lucrători în structuri pentru construcții, 14 experți în achiziții publice, 14 manichiuriști și 20 de pizzari.

Prin aceste cursuri, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunostințelor teoretice și practice specifice unei noi meserii care să mărească șansele ocupării unui loc de muncă. Activitatea de formare profesionala asigură, pentru persoanele fizice și juridice interesate, servicii de calificare, recalificare, instruire și perfecționare profesională a forței de muncă, pregătirea profesională a personalului propriu din cadrul agenților economici, în vederea prevenirii șomajului”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu. 
Cursurile organizate de AJOFM Vaslui sunt gratuite și pentru șomerii neindemnizați aflat în evidența agenției ca persoane în căutarea unui loc de muncă. Orice persoană care dorește să beneficieze în mod gratuit de serviciile oferite de către agenția noastră se poate înscrie, în baza unui dosar care să cuprindă copie după cartea de identitate, copie după certificatele de studii, adeverință medicală din care să reiasă că este apt de muncă sau are eventuale restricții medicale.
(Ionut PREDA)

Related Articles

Back to top button