BusinessLocal

Lucrări blocate! Fără o actualizare avantajoasă a prețurilor, societățile de construcții riscă să intre în faliment

de Dănuț CIOBANU 

Situația de la drumul strategic este încă incertă. Chiar dacă a fost elaborată legislația privind actualizarea prețurilor, formula de actualizare nu este satisfăcătoare pentru constructori. Mai exact, nu sunt acoperite toate creșterile de prețuri ale materialelor de construcții, astfel încât prestatorii să reia lucrul. Majoritatea consiliilor județene din România au solicitat modificarea actului normativ care prevede actualizarea prețurilor, în caz contrar existând riscul ca firmele să intre în faliment.

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a spus că pentru a reîncepe lucrul, consiliile județene au solicitat Guvernului României modificarea actului normativ care prevede actualizarea prețurilor.

„Altfel, societățile care construiesc acest drum nu numai în județul Vaslui, ci și în alte județe ale Moldovei și în întreaga țară riscă să intre în faliment. Societățile nu mai pot în aceste circumstanțe să își continuie activitatea. Mai există încă un pas mic de făcut și eu sper că Guvernul va avea disponibilitatea să modifice actul normativ, astfel încât să putem relua lucrările”, a spus Dumitru Buzatu.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru Lotul 1 al drumului strategic a fost câștigat la licitația publică de SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 50.431.456 lei (fără TVA).

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru Lotul 2 a fost câștigat de SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 20.289.528,96 lei (fără TVA).

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru Lotul 3 a fost câștigat de Asocierea SC TEHNIC ASIST SRL – SC TASS INFRA LOGISTIC SRL – SC PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL – SC DRUM POD INVEST SRL, cu o valoare totală de 65.252.188,16 lei (fără TVA).

Proiectul drumului strategic este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 – „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională” și are o valoare totală de 222.001.842 lei, inclusiv TVA.

Proiectul drumului strategic este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 6 – „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”. Din valoarea totală, 213.074.058 lei este asistență financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene (UE) și a Guvernului României, iar suma de 8.927.783 lei este cofinanțarea asigurată de județul Vaslui.

CJ Vaslui este beneficiarul proiectului „Reabilitare și modernizare Drum strategic județean Bârlad – Laza – Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)”, care este implementat în parteneriat cu comunele Zorleni, Băcani, Alexandru-Vlahuță, Poienești, Laza, Bălteni, Ștefan cel Mare, Zăpodeni, Dănești, Codăești, Miclești, traversate de drumul strategic.

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button