Home » Social » Moarte stupidă: Strivit de tractor

Moarte stupidă: Strivit de tractor

Un tânăr din comuna Gherghești a avut parte de o moarte înfiorătoare, fiind zdrobit de tractorul la volanul căruia se afla și care s-a răsturnat peste el.

Ștefan C, 23 de ani, din comuna Gherghești, și-a găsit sfârșitul sub tractorul pe care îl conducea. Tragicul accident s-a petrecut marți seară, în jurul orei 19, pe DJ 245B, într-o clipă de neatenție a tânărului.

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad au stabilit că șoferul conducea un tractor din direcția Bârlad către Gherghești. La un moment dat, pe raza localității Micești,,în timp ce efectua manevra de întoarcere pe carosabilul acoperit cu piatră, tractorul s-a răsturnat. Cum autovehiculul nu era prevăzut cu o cabină, șoferul a fost prins sub capotă, fiind strivit de utilajul agricol. Martorii au sunat imediat la numărul de urgență 112 și au solicitat o ambulanță, însă echipajul medical ajuns la fața locului s-a văzut nevoit să pronunțe decesul.

„În primele patru luni ale anului 2014, la nivelul județului Vaslui au fost înregistrate 117 accidente de circulație, soldate cu 105 persoane rănite ușor, 35 rănite grav și 12 decedate. Dintre principalele cauze ale producerii acestora, amintim: abateri săvârșite de către pietoni (implicați în producerea a 20 de accidente) și nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști (19 accidente). Cel de-al treilea loc îl ocupă abaterile conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală, precum și cele săvârșite de către conducătorii auto la regimul vitezei, fiecare cu câte 14 accidente”, ne-a declarat subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Prevenirea accidentelor rutiere și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere rămân, și în 2014, prioritare pentru polițiștii vasluieni. Pentru realizarea acestor obiective, polițiștii acționează zilnic pe segmentele de drum cu risc sporit de accidente, măsurile luate având în primul rând caracter preventiv și de conștientizare a participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a nerespectării prevederilor legislației rutiere.

„Pentru evitarea implicării în accidente rutiere grave, conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu prudență sporită, să ruleze cu viteză adaptată condițiilor de drum, să se angajeze în efectuarea depășirilor și a celorlalte manevre în trafic doar după o atentă asigurare, să nu conducă după ce au consumat băuturi alcoolice și să își cupleze centurile de siguranță”, a completat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Un tânăr din comuna Gherghești a avut parte de o moarte înfiorătoare, fiind zdrobit de tractorul la volanul căruia se afla și care s-a răsturnat peste el. Ștefan C, 23 de ani, din comuna Gherghești, și-a găsit sfârșitul sub tractorul pe care îl conducea. Tragicul accident s-a petrecut marți seară, în jurul orei 19, pe DJ 245B, într-o clipă de neatenție a tânărului. Polițiștii Biroului Rutier Bârlad au stabilit că șoferul conducea un tractor din direcția Bârlad către Gherghești. La un moment dat, pe raza localității Micești,,în timp ce efectua manevra de întoarcere pe carosabilul acoperit cu piatră, tractorul s-a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: