Home » Politic » Pedeliștii bârlădeni, trimiși în banca lor de către propriul avocat

Pedeliștii bârlădeni, trimiși în banca lor de către propriul avocat

Ieri, grupul PDL din CL Bârlad ar fi trebuit să facă plăngere penală împotriva „abuzurilor” consilierilor pesediști. Cel care le-a temperat elanul a fost chiar avocatul lor, care le-a spus că acuzația de „abuz în serviciu” nu are temei legal.

Simona MIHĂILĂ

Încă o lovitură pentru PDL Bârlad. Plângerea penală pe care ar fi trebuit să le-o facă astăzi celor 13 consilieri PSD pentru abuz în serviciu nu a mai fost depusă. Cel care i-a temperat în elanul lor de a-i pune la punct pe pesediștii din Consiliul Local (CL) Bârlad este chiar avocatul membrilor PDL, care nu a găsit temeiul legal pentru care această plângere ar avea sorți de izbândă.

Motivul pentru care consilierii PDL vor să sesizeze instituțiile statului îl reprezintă, spun ei, șicanele pesediștilor și trucurile penibile la care aceștia recurg pentru a nu lua act de încetarea mandatului de consilier municipal a medicului Octavian Marcu. Din octombrie anul trecut și până acum, pedeliștii au introdus de patru ori proiect de hotărâre în acest scop, dar de fiecare dată, grupul PSD s-a abținut de la vot. Strategia lor îi împiedică pe pedeliști să aducă în consiliu un nou membru de partid care să îl înlocuiască pe Marcu. La ultima ședință, care a avut loc săptămâna trecută, pesediștii au întins coarda și mai mult: sub pretextul că vor să se consulte pe marginea acestui subiect, ei au fugit din primărie și nu s-au mai întors, astfel încât proiectul nu a mai putut fi votat.

Scoși din sărite, pedeliștii au amenințat că vor face plangere penală pentru abuz în serviciu.

Octavian Marcu a rămas fără sprijinul politic al PDL în urma unui scandal cu o minoră, petrecut anul trecut. În aceste condiții, locul său trebuie luat de un alt membru PDL, în ordinea locurilor de pe lista electorală votată de bârlădeni la alegerile din 2012. Concret, Andrei Huiban este cel care va reîntegi grupul PDL din CL.

Daniel Buzamăt, președintele PDL, ne-a declarat: „Din păcate, planurile noastre au fost date peste cap. Avocatul ne-a spus că nu este vorba de o încălcare a legii, drept pentru care nu poate depune plangerea. Nu sunt întrunite condițiile. Mai așteptăm, să vedem ce se întâmplă.”

Ieri, grupul PDL din CL Bârlad ar fi trebuit să facă plăngere penală împotriva "abuzurilor" consilierilor pesediști. Cel care le-a temperat elanul a fost chiar avocatul lor, care le-a spus că acuzația de "abuz în serviciu" nu are temei legal. Simona MIHĂILĂ Încă o lovitură pentru PDL Bârlad. Plângerea penală pe care ar fi trebuit să le-o facă astăzi celor 13 consilieri PSD pentru abuz în serviciu nu a mai fost depusă. Cel care i-a temperat în elanul lor de a-i pune la punct pe pesediștii din Consiliul Local (CL) Bârlad este chiar avocatul membrilor PDL, care nu a găsit…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile