Home » Invatamant » S-au afișat primele rezultate la admiterea la „Cuza”

S-au afișat primele rezultate la admiterea la „Cuza”

Emoțiile pentru absolvenții de clasa a XII-a care s-au înscris la una din facultățile Universității „Alexandru Ioan-Cuza” (UAIC) Iași au luat sfârșit alaltăieri, când s-au afișat rezultatele preliminare. Dacă la unele facultăți mediile au fost foarte mari, la altele, lasă de dorit. Candidații au ocupat un loc la buget la specializări importante și cu medii de 6. Un exemplu este specializarea Administrație Publică din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, unde ultima medie de admitere la buget este de 6.03.

La polul opus se situează Facultatea de Matematică, unde anul acesta s-a înregistrat un număr considerabil de absolvenți doritori să urmeze aceste studii, ultima medie de admitere la studiile de licență – zi a fost de 9.11, iar la taxă 8.55. Rezultatele au mai fost afișate și la Facultățile de Biologie și Geografie și Geologie. La prima dintre ele ultima medie la buget a fost 8.98, iar la taxă 8.65, iar la cea din urmă, 8.80 la buget și 7.40 la taxă.

La Facultatea de Drept, care se află în topul celor mai căutate facultăți din cadrul UAIC, alaltăieri candidații au susținut cel mai important examen al admiterii, cel la Limba Română, care va avea o pondere de 50% din media finală. (Roxana NĂSTASĂ)

Emoțiile pentru absolvenții de clasa a XII-a care s-au înscris la una din facultățile Universității "Alexandru Ioan-Cuza" (UAIC) Iași au luat sfârșit alaltăieri, când s-au afișat rezultatele preliminare. Dacă la unele facultăți mediile au fost foarte mari, la altele, lasă de dorit. Candidații au ocupat un loc la buget la specializări importante și cu medii de 6. Un exemplu este specializarea Administrație Publică din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, unde ultima medie de admitere la buget este de 6.03. La polul opus se situează Facultatea de Matematică, unde anul acesta s-a înregistrat un număr considerabil de absolvenți doritori…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile