Home / Social / Bugetarii ar putea avea mai multe zile libere

Bugetarii ar putea avea mai multe zile libere

Vești bune pentru bugetari: este posibil să se bucure de mai multe zile libere. În anul 2014 românii au avut 12 zile de repaus, declarate libere prin Codul Muncii. Dintre acestea, le-au mai râmas până la sfârșitul anului cinci zile de repaus.

În schimb, de la anul vor avea și mai multe, dacă va fi aprobată propunerea legislativă făcută de un deputat. Astfel, zilele lucrătoare aflate între zilele de sărbătoare și cele de odihnă de la sfârșitul săptămânii ar urma să devină automat zile libere.

“Daca intervalul de timp dintre zilele de sărbătoare legală, din timpul unei săptămâni și zilele de repaus săptămânal este de 24 de ore, aceste vor fi considerate de drept zile nelucrătoare. Pentru termenele mai mari de 24 de ore, acordarea de timp liber se stabilește prin hotărâre a guvernului”, se arată în propunerea legislativă.

Inițiatorii estimează că prin măsura de stabilire a acestor “mini-vacanțe” se poate crea un calendar previzibil care va fi de ajutor și operatorilor din turism. Una dintre finalități este stimularea sectorului turistic pentru economia românească. (Daniela PORUMB)

Vești bune pentru bugetari: este posibil să se bucure de mai multe zile libere. În anul 2014 românii au avut 12 zile de repaus, declarate libere prin Codul Muncii. Dintre acestea, le-au mai râmas până la sfârșitul anului cinci zile de repaus. În schimb, de la anul vor avea și mai multe, dacă va fi aprobată propunerea legislativă făcută de un deputat. Astfel, zilele lucrătoare aflate între zilele de sărbătoare și cele de odihnă de la sfârșitul săptămânii ar urma să devină automat zile libere. "Daca intervalul de timp dintre zilele de sărbătoare legală, din timpul unei săptămâni și zilele…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: