Home / Business / Noul ministru al Economiei din Franta: Saptamana de lucru de 35 ore trebuie schimbata

Noul ministru al Economiei din Franta: Saptamana de lucru de 35 ore trebuie schimbata

Noul ministru al Economiei din Franta s-a declarat in favoarea schimbarii duratei saptamanii de lucru, in prezent de 35 de ore. Emmanuel Macron a sugerat ca firmele ar trebui sa aiba o mai mare autonomie in stabilirea programului de munca al angajatilor.

Intr-un interviu pentru revista franceza Le Point, Macron a spus ca saptamana de munca ar putea fi modificata, cu acordul sindicatelor si al angajatilor, potrivit CNBC.

O asemenea masura ar ajuta Franta sa iasa din”capcana acumularii drepturilor angajatilor in defavoarea celor fara un loc de munca”.

In replica, liderul sindicatului francez Confederatia Democrata a Muncii, Laurent Berger, a declarat ca Macron “a facut o greseala” sugerand modificarea programului de lucru:  “Nici nu se pune problema. Subiectul este inchis”.

Pe de alta parte, presedintele subsidiarei agentiei internationale de recrutare Manpower, Alain Roumilhac, s-a declarat in favoarea unei mai mari libertati de miscare a companiilor franceze, spunand ca spera ca Macron sa fie “omul potrivit” pentru a conduce Ministerul Economiei.

Politicile economice sustinute de presedintele Francois Hollande au fost atacate de catre unii oficiali, dupa ce rata somajului a atins un nou record in iulie. Datele Ministerului Muncii publicate miercuri arata ca numarul somerilor a crescut cu 26.000 luna trecuta, la peste 3,42 milioane persoane.

Introdusa de guvernul socialist in 2000, saptamana de lucru de 35 de ore a fost intens criticata de catre comunitatile internationale si de mediul de afaceri local.

Sursa: incont.ro

Noul ministru al Economiei din Franta s-a declarat in favoarea schimbarii duratei saptamanii de lucru, in prezent de 35 de ore. Emmanuel Macron a sugerat ca firmele ar trebui sa aiba o mai mare autonomie in stabilirea programului de munca al angajatilor. Intr-un interviu pentru revista franceza Le Point, Macron a spus ca saptamana de munca ar putea fi modificata, cu acordul sindicatelor si al angajatilor, potrivit CNBC. O asemenea masura ar ajuta Franta sa iasa din"capcana acumularii drepturilor angajatilor in defavoarea celor fara un loc de munca". In replica, liderul sindicatului francez Confederatia Democrata a Muncii, Laurent Berger, a…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bulgaria da din nou clasa Romaniei cu statiunile de la Marea Neagra. Topul celor mai ieftine destinatii din Europa

Statiunea Sunny Beach din Bulgaria ...

Nori negri la Rulmenți Bârlad! Se vorbește de un nou val de disponibilizări

Răzvan CĂLIN Nori negri s-ar ...

Generăleasa Placinta și ideile minunate! Soluția elegantă prin care elevii de la Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” le-au transmis autorităților locale că școala are nevoie de bani!

Preparatele au fost prezentate aleșilor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: