Home / Social / Artiștii hușeni, prezenți la “Festivalul Tradițiilor” din Dorohoi

Artiștii hușeni, prezenți la “Festivalul Tradițiilor” din Dorohoi

Primăria Municipiului Dorohoi, Casa de Cultură și Asociația meșterilor populari din Moldova au organizat zilele trecute un festival inedit al artei autentice tradiționale. La festival au participat artiști creatori populari din zece județe din țară, printre care și județul Vaslui.

De la Vaslui au fost prezenți hușenii Ștefan Csukat, promotor cultural care a primit aprecieri deosebide din partea renumitului etnograf doctor, doamna Angela Paveliuc-Olariu și Mircea și Mariana Tofan care au venit cu icoane pictate pe sticlă și coșuri executate din hârtie reciclabilă.

Cei din Dorohoi au remarcat tehnica și modul de lucru autentic al artiștilor din județul nostru care se pare că au impresionat întreaga comunitate. Cei care vor să le vadă lucrările hușenilor trebuie să știe că o pot face și pe 5 septembrie la “Târgul Meșterilor Populari” din Vaslui, care se va organiza în Parcul Copou din oraș. (Roxana NĂSTASĂ)

Primăria Municipiului Dorohoi, Casa de Cultură și Asociația meșterilor populari din Moldova au organizat zilele trecute un festival inedit al artei autentice tradiționale. La festival au participat artiști creatori populari din zece județe din țară, printre care și județul Vaslui. De la Vaslui au fost prezenți hușenii Ștefan Csukat, promotor cultural care a primit aprecieri deosebide din partea renumitului etnograf doctor, doamna Angela Paveliuc-Olariu și Mircea și Mariana Tofan care au venit cu icoane pictate pe sticlă și coșuri executate din hârtie reciclabilă. Cei din Dorohoi au remarcat tehnica și modul de lucru autentic al artiștilor din județul nostru care…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: