Home » Social » Venituri în plus pentru părinții aflați în concediu pentru creșterea copilului

Venituri în plus pentru părinții aflați în concediu pentru creșterea copilului

Părinții care stau acasă cu copiii pot înregistra venituri suplimentare, în afară de indemnizația pentru creșterea copiilor.

Veste bună pentru părinții care sunt în concediu de creștere a copilului: aceștia își vor putea rotunji veniturile, întrucât pe lângă indemnizația pentru creșterea copiilor vor avea posibilitatea să obțină și alte venituri.

Acest lucru este posibil în baza unui act legislativ care a fost aprobat de Senat, care prevede venituri suplimentare pentru părinții aflați în concediu pentru creșterea copilului, fără ca acestora să le fie afectată indemnizația pe care o primesc de la stat. Așadar, părinții vor putea să obțină venituri, care vor fi supuse impozitului în perioada concediului pentru creșterea copilului. De menționat că veniturile obținute de aceștia nu trebuie să depășească 1.500 de lei în timpul unui an calendaristic.

În situația în care părinții vor realiza venituri peste limita de 1.500 de lei, sumele încasate necuvenit în contul indemnizației de creștere a copilului se vor recupera. Suma de recuperat se va calcula ca diferența între indemnizația încasată și stimulentul de inserție la care ar fi avut dreptul persoana în cauză.

În plus, o altă veste bună pentru părinții vasluieni și nu numai este aceea că vor putea primi și indemnizații în calitate de consilier local sau județean, indiferent de nivelul acestora, fără să le fie suspendată plata indemnizației pentru creșterea copilului. E drept și până acum părinții aveau dreptul de a obține diverse sume, în baza contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, dar cu mențiunea ca acestea să nu fi fost rezultate din desfășurarea efectivă a unei activități.

Până acum, legea prevedea (OUG nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor) ca în situația în care părintele, aflat în concediul pentru creșterea copilului, realiza venituri suplimentare, să îi fie suspendată indemnizația. (Daniela PORUMB)

Părinții care stau acasă cu copiii pot înregistra venituri suplimentare, în afară de indemnizația pentru creșterea copiilor. Veste bună pentru părinții care sunt în concediu de creștere a copilului: aceștia își vor putea rotunji veniturile, întrucât pe lângă indemnizația pentru creșterea copiilor vor avea posibilitatea să obțină și alte venituri. Acest lucru este posibil în baza unui act legislativ care a fost aprobat de Senat, care prevede venituri suplimentare pentru părinții aflați în concediu pentru creșterea copilului, fără ca acestora să le fie afectată indemnizația pe care o primesc de la stat. Așadar, părinții vor putea să obțină venituri, care…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile