Home / National / Cresc salariile medicilor

Cresc salariile medicilor

Fiecare salariat din Sănătate și Asistență Socială va beneficia de o creștere salarială în sumă fixă, lunară, începând cu data de 1 decembrie a.c., a declarat miercuri Leonard Bărăscu, președintele Federației Sanitas, după întâlnirea avută cu ministrul Finanțelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, și cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.’Doamna ministru Petrescu ne-a lăsat să stabilim modul în care va avea loc creșterea salariilor, respectiv procentual sau în sumă fixă. Noi am decis că o creștere a salariilor în sumă fixă lunară este mai avantajoasă pentru angajații din Sănătate și Asistență Socială. Majorarea salariilor se va produce de la data de 1 decembrie a.c., însă vom afla în perioada următoare ce înseamnă concret acești bani – ca valoare propriu-zisă’, a afirmat Leonard Bărăscu.

Potrivit acestuia, în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre modificarea Legii nr. 284/2010, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

‘Legea nr. 284/2010 va fi pusă în aplicare începând cu data de 1 sau 15 noiembrie a.c., fiind astfel eliminate actualele inechități din grila de salarizare. De asemenea, va exista o majorare a salariului minim de la 900 de lei la 1.050 lei, iar creșterea bazei de calcul va duce implicit la o creștere suplimentară a salariilor’, a mai spus președintele Sanitas.

În ceea ce privește deblocarea posturilor din sistemul sanitar, Leonard Bărăscu a precizat că acțiunea s-a produs deja la nivelul spitalelor din subordinea Ministerului Sănătății (1.600 de posturi), fiind însă vorba de ‘o trenare’ a procedurii în cazul spitalelor care au trecut în administrarea consiliilor locale și județene.

Sursa: money.ro

Fiecare salariat din Sănătate și Asistență Socială va beneficia de o creștere salarială în sumă fixă, lunară, începând cu data de 1 decembrie a.c., a declarat miercuri Leonard Bărăscu, președintele Federației Sanitas, după întâlnirea avută cu ministrul Finanțelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, și cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.'Doamna ministru Petrescu ne-a lăsat să stabilim modul în care va avea loc creșterea salariilor, respectiv procentual sau în sumă fixă. Noi am decis că o creștere a salariilor în sumă fixă lunară este mai avantajoasă pentru angajații din Sănătate și Asistență Socială. Majorarea salariilor se va produce de la data…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Victimele din clubul Colectiv, comemorate printr-un mars al tacerii, la un an de la tragedie. Peste 5.000 de oameni au fost la Colectiv, unde au depus flori si lumanari

Peste 5.000 de persoane au ...

Șoferii de care să te ferești: o mașină din opt provoacă accidente

Mașina puternică la volanul căreia ...

Totul despre noua lege! Conversia creditelor în franci elvețieni, pas cu pas

Zilele trecute, a fost adoptată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: