Home / National / Cine va fi tinta criticilor in raportul MCV

Cine va fi tinta criticilor in raportul MCV

Raportul Comisiei Europene in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare va critica iniatiativele legislative menite sa slabeasca institutiile anti-coruptie, cu referinte precise la anumite legi modificate in Parlament, blocarea arestarilor si anchetelor in Parlament si va avertiza ca intarzierea numirii unui nou sef DIICOT nu este benefica, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate Comisiei. Note bune vor primi si in raportul din acest an an institutii ca DNA si ANI, care au dovedit eficienta si in trecut. Raportul MCV ar urma sa fie dat publicitatii catre sfarsitul acestei luni, nota generala fiind spre un raport pozitiv, au mai declarat sursele citate.

Responsabilitatea unui nou sef DIICOT apartine guvernului. Functia a ramas vacata din 22 noiembrie 20014, dupa arestarea procurorului sef Alinei Bica in dosarul Despagubirilor.

Mecansimul de Cooperare si Verificare, aderarea la spatiul Schengen si intrarea in zona euro au fost principalele subiecte abordate in discutia dintre  președintele României, Klaus Iohannis, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a avut loc joi la Bruxelles.

“Am căzut de acord că acest lucru ne încurajează să spunem că, în următorii ani, pe timpul mandatelor noastre, vom finaliza această procedură cu succes, fiindcă România a făcut progrese semnificative în consolidarea instituțiilor statului, în implementarea reformelor structurale, în consolidarea statului de drept și consolidarea independenței justiției. Am avut puncte de vedere practic identice în această chestiune”, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Seful statului a generat controverse in Romania dupa ce a declarat, la o sedinta a Consiliului Superior al Magistraturii, ca Romania trebuie sa-si propuna ca obiectiv ridicarea MCV pana in 2016. (Vezi detalii in textul: Ce vrea sa faca Iohannis cu justitia. Mai bine tacea) Ulterior, a nuantat aceasta declaratie intr-un interviu pentru Adevarul, afirmand ca nu vrea ridicarea rapida a acestui mecanism european, ci atunci cand Romania isi va fi indeplinit obiectivele.

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-19025552-vrea-faca-iohannis-justitia-mai-bine-tacea.htm

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-19033724-live-text-ora-11-00-klaus-iohannis-interviu-adevarul-live.htm

Sursa: hotnews.ro

Raportul Comisiei Europene in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare va critica iniatiativele legislative menite sa slabeasca institutiile anti-coruptie, cu referinte precise la anumite legi modificate in Parlament, blocarea arestarilor si anchetelor in Parlament si va avertiza ca intarzierea numirii unui nou sef DIICOT nu este benefica, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate Comisiei. Note bune vor primi si in raportul din acest an an institutii ca DNA si ANI, care au dovedit eficienta si in trecut. Raportul MCV ar urma sa fie dat publicitatii catre sfarsitul acestei luni, nota generala fiind spre un raport pozitiv, au mai declarat sursele…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Victimele din clubul Colectiv, comemorate printr-un mars al tacerii, la un an de la tragedie. Peste 5.000 de oameni au fost la Colectiv, unde au depus flori si lumanari

Peste 5.000 de persoane au ...

Șoferii de care să te ferești: o mașină din opt provoacă accidente

Mașina puternică la volanul căreia ...

Totul despre noua lege! Conversia creditelor în franci elvețieni, pas cu pas

Zilele trecute, a fost adoptată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: