Home / Sanatate / Alertă maximă la Bârlad!

Alertă maximă la Bârlad!

de Mihaela NICULESCU

Până acum, la Bârlad s-au înregistrat 14 cazuri de gripă, iar fenomenul tinde să se extindă tot mai mult. Medicii spun că și anul trecut au fost internate cazuri de gripă, însă acest diagnostic era secundar, reținerea în unitatea medicală fiind necesară pentru alte probleme.

În momentul de față, la secția Boli infecțioase, din cadrul Spitalului de urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, sunt internați 10 bolnavi cu gripa și alți patru au fost externați zilele trecute, după ce medicii i-au tratat pentru această afecțiune.

Valul cazurilor de gripă nu a trecut încă, dar medicii bârlădeni dau asigurări că la Spitalul „Elena Beldiman” sunt antivirale în stoc, astfel încât poate face față tratamentului pacienților cu gripă.

„Tratamentul pacienților suspectați de gripă, inclusiv a celor cu diagnosticul confirmat, constă în administrarea de antivirale, antibioterapie, antitermice, antialergice, calmante ale tusei, bronhodilatatoare, antiinflamatoare și vitamine. Tratamentul cu antivirale este administrat numai pacienților cu forme grave de gripă, cu determinare pulmonară și insuficiență respiratorie acută”, a declarat Simona Agache, șeful secției Boli infecțioase din cadrul spitalului bârlădean.

Probabilitatea îmbolnăvirii cu gripă este mai ridicată în rândul copiilor, care pot face boala în fiecare an, față de adulți, care pot contracta virusul gripal și o dată la cinci ani. Vaccinul antigripal poate asigura imunitatea organismului vreme de șase luni, pentru un anumit număr de tulpini ale virusului.

În altă ordine de idei, din cei 213 pacienți consultați la Compartimentul de Primire Urgențe, din cadrul spitalului bârlădean, în weekend-ul trecut, 76 au fost internați. Dintre aceștia, 11 prezentau viroze și simptomatologie compatibilă cu gripa.

de Mihaela NICULESCU Până acum, la Bârlad s-au înregistrat 14 cazuri de gripă, iar fenomenul tinde să se extindă tot mai mult. Medicii spun că și anul trecut au fost internate cazuri de gripă, însă acest diagnostic era secundar, reținerea în unitatea medicală fiind necesară pentru alte probleme. În momentul de față, la secția Boli infecțioase, din cadrul Spitalului de urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, sunt internați 10 bolnavi cu gripa și alți patru au fost externați zilele trecute, după ce medicii i-au tratat pentru această afecțiune. Valul cazurilor de gripă nu a trecut încă, dar medicii bârlădeni dau asigurări…

Review Overview

About Simona Vasile

x

Check Also

#COVID-19 și cancerul: risc crescut de evoluție severă a infecției. Îngrijirea pacienților cu cancer în timpul pandemieiDr. Carmina Georgescuon 24,martie 2020 , 4:55 pm at 16:55

Modul în care tratăm cancerul se va schimba mult ...

#COVID19. Taiwan controlează epidemia la numai 130 km de China continentală. Doar 216 de cazuri diagnosticate, în 3 luni. Cum a reușit?Dr. Amelia Voineaon 24,martie 2020 , 2:50 pm at 14:50

Taiwan se află la 130 de kilometri de China ...

#COVID-19. ANALIZĂ. 5 posibile explicații pentru numărul mare de decese din Italia. Profilul mortalității: nicio victimă sub 30 de ani, vârsta medie – 80 de ani, 99% aveau și alte boli.Dr. Carmina Georgescuon 25,martie 2020 , 6:04 pm at 18:04

Italia este în momentul de față cea mai afectată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: