Home » Sanatate » Bani pentru autorizația de funcționare a spitalului bârlădean

Bani pentru autorizația de funcționare a spitalului bârlădean

* Autoritățile locale au alocat banii necesari, însă planul de conformare solicitat de Direcția de Sănătate Publică este departe de a fi dus la bun sfârșit.

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad va primi banii necesari obținerii autorizației de funcționare (care a expirat în urmă cu două luni). Consiliul Local Bârlad a alocat de la bugetul public suma de 90.000 de lei, necesară avizelor necesare.
În ianuarie, după expirarea autorizației, reprezentanții spitalului au făcut cerere de reînnoire, însă Direcția de Sănătate Publică (DSP) a condiționat eliberarea actului de un referat care să cuprindă stadiul realizării graficului de conformare stabilit anul trecut în vederea obținerii autorizației. Spitalul a înaintat un memoriu cu stadiul lucrărilor și a solicitat prelungirea termenului pentru planul de conformare.
Vina pentru întârzierea planului o poartă conducerea orașului care nu a dat banii necesari la timp.
„Cei 90.000 de lei alocați de la bugetul local se vor distribui astfel: 45.000 de lei vor fi direcționați către Laboratorul de Sănătate Mintală, pentru expertize tehnice și documentație DALI, 20.000 de lei către TBC, pentru expertize tehnice și documentație DALI și 25.000 de lei pentru recompartimentări ale secției Pneumologie acuți, așa cum au specificat reprezentanții spitalului”, a declarat Mihai Vicol, director tehnic la Primăria Bârlad.
Planul de conformare s-a impus din cauza condițiilor dezastruoase în care funcționează câteva secții ale spitalului. Este vorba despre secția Pneumologie și de Laboratorul de Sănătate Mintală.
În vederea obținerii autorizației sanitare, la spitalul bârlădean au fost făcute în ultimul timp unele investiții. Au fost amenajate conform standardelor spații de depozitare a materialelor sanitare la fiecare etaj, s-au făcut unele lucrări la secția Boli cronice, prin recompartimentarea pavilionului și îmbunătățirea condițiilor de cazare.
Din păcate, este insuficient, condițiile de spitalizare fiind departe de ideea de decență. (Mihaela NICULESCU)

* Autoritățile locale au alocat banii necesari, însă planul de conformare solicitat de Direcția de Sănătate Publică este departe de a fi dus la bun sfârșit. Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad va primi banii necesari obținerii autorizației de funcționare (care a expirat în urmă cu două luni). Consiliul Local Bârlad a alocat de la bugetul public suma de 90.000 de lei, necesară avizelor necesare. În ianuarie, după expirarea autorizației, reprezentanții spitalului au făcut cerere de reînnoire, însă Direcția de Sănătate Publică (DSP) a condiționat eliberarea actului de un referat care să cuprindă stadiul realizării graficului de conformare stabilit…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile