Google+
Home » Invatamant » Calendarul tezelor, evaluărilor și examenelor pe semestrul al doilea

Calendarul tezelor, evaluărilor și examenelor pe semestrul al doilea

de Roxana NĂSTASĂ

Semestrul al doilea a început pe 9 februarie și se va încheia vineri, 19 iunie. În perioada 11-19 aprilie, elevii au avut vacanță de primăvară, iar de ieri au revenit la școală.
După o lună de cursuri, vor avea loc evaluările la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, programate în perioada 18 mai – 3 iunie. Elevii clasei a II-a vor avea în dara de 18 mai, proba scrisă la Limba română, în 19 mai – proba de citire la Limba română și de scriere și citire la Limba română pentru minoritățile naționale, pe 20 mai – la Matematică, pe 21 mai – scris Limba maternă, iar pe 22 mai – citit Limba maternă. La sfârșitul clasei a IV-a, evaluarea este programată astfel: 26 mai – Limba română, 27 mai – Matematică, 28 mai – Limba maternă. Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a începe pe 2 iunie cu proba de Limbă și comunicare și se încheie pe 3 iunie cu proba de Matematică și Științe ale naturii. Evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au fost introduse din anul școlar 2013-2014.
Tot în luna mai, elevii din clasele V-XII vor da tezele din semestrul al doilea, care ar trebui să se încheie până în 22 mai.
Elevii clasei a VIII-a vor încheia cursurile în 12 iunie, iar în perioada 15-17 iunie se vor înscrie la Evaluarea Națională, care va avea între 22 și 24 iunie, la Română, Matematică și Limba maternă. Rezultatele finale la Evaluarea Națională vor fi afișate în 30 iunie.
Repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere, din 3 până în 7 iulie vor fi completate opțiunile în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată. A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizată fiind programată în 23 iulie. În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 3-4 septembrie.
Începând din luna mai, elevii din clasa a VIII-a se pot înscrie în învățământul profesional, cu durata de trei ani.
În perioada 16-29 mai vor susține Bacalaureatul, într-o sesiune specială, elevii care participă la loturile naționale de pregătire pentru competițiile internaționale din acest an.
Elevii claselor a XII-a vor termina cursurile în 29 mai, iar din 8 iunie până în 3 iulie vor susține examenul de Bacalaureat cei care se înscriu în prima sesiune. În perioada 8-26 iunie vor avea loc probele orale și de competențe, iar probele scrise vor fi susținute în 29 iunie la Limba și literatura română și în 30 iunie la Limba și literatura maternă, urmate în 1 iulie de proba obligatorie a profilului (Matematică pentru absolvenții profilului real și Istorie pentru cei de la uman) și în 3 iulie de proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele finale obținute la Bacalaureat vor fi anunțate în 10 iulie.
A doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 13 până în 17 iulie. În perioada 17-21 august vor avea loc probele orale și de competențe, iar în 24-28 august, probele scrise. Rezultatele finale ale acestei sesiuni vor fi afișate în 3 septembrie.
Vacanța de vară va începe în 20 iunie și se va încheia în 13 septembrie.

Comments

comments

de Roxana NĂSTASĂ Semestrul al doilea a început pe 9 februarie și se va încheia vineri, 19 iunie. În perioada 11-19 aprilie, elevii au avut vacanță de primăvară, iar de ieri au revenit la școală. După o lună de cursuri, vor avea loc evaluările la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, programate în perioada 18 mai - 3 iunie. Elevii clasei a II-a vor avea în dara de 18 mai, proba scrisă la Limba română, în 19 mai - proba de citire la Limba română și de scriere și citire la Limba română pentru minoritățile naționale, pe…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: