Home » Sanatate » Ambele rezultate sunt pozitive

Ambele rezultate sunt pozitive

de Mihaela NICULESCU

După mai bine de 7 săptămâni, Direcția Sanitară Veterinară a primit în sfârșit buletinele de analiză ale probelor prelevate din stupine, după ce s-a constatat moartea în masă a abinelor în comuna Puiești.

Rezultatul este “pozitiv” la fel ca și cel primit de apicultori, de la același laborator din București unde au fost trimise probe prelevate doar de DSV.

albina_polen-highSăptămâna trecută apicultorii păgubiți solicitaseră o întâlnire cu reprezentantul Asociației Crescătorilor de Animale “Zoo” din Puiești dar și cu Constantin Drăguț, patronul firmei de deratizare care se face vinovată de folosirea unui insecticid deosebit de toxic. Apicultorii s-au întâlnit miercuri, 13 mai, cu primarul Costel Moraru. Nu au dorit să se întâlnească nici cei din Asociația Crescătorilor de Animale, nici Constantin Drăguț cu apicultorii. “Lipsa celor 2 părți implicate în dezastrul de la Puiești dovedește că se simt vinovate. Deși ne-am dorit o rezolvare amiabilă, lucrul acesta nu se va realiza iar despăgubirile le vom obține doar după ce vom acționa Asociația Crescătorilor de Animale în instanță”- a declarat unul dintre apicultorii care au pierdut ultima tranșă de bani europeni, onținuți prin măsura 141.

de Mihaela NICULESCU După mai bine de 7 săptămâni, Direcția Sanitară Veterinară a primit în sfârșit buletinele de analiză ale probelor prelevate din stupine, după ce s-a constatat moartea în masă a abinelor în comuna Puiești. Rezultatul este “pozitiv” la fel ca și cel primit de apicultori, de la același laborator din București unde au fost trimise probe prelevate doar de DSV. Săptămâna trecută apicultorii păgubiți solicitaseră o întâlnire cu reprezentantul Asociației Crescătorilor de Animale “Zoo” din Puiești dar și cu Constantin Drăguț, patronul firmei de deratizare care se face vinovată de folosirea unui insecticid deosebit de toxic. Apicultorii s-au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile