Home » Social » Zi specială de 1 iunie și pentru copii din centrele DGASPC

Zi specială de 1 iunie și pentru copii din centrele DGASPC

de Roxana Nastasă

Pentru a marca Ziua Internațională a Copilului și în acest an Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a organizat o serie de activități în cadrul serviciilor de protecție de tip rezidențial pentru copii.

Toți copiii beneficiari ai unei măsuri de protecție specială au fost sărbătoriți de către personalul din centre prin organizarea de mese festive, vizite la grădina zoologică sau în parc, ieșiri la picnic, jocuri și competiții distractive, activități de recreere – socializare, având totodată oportunitatea de a-și exprima talentul în teatru, muzică sau dans în cadrul programelor artistice. Desenele pe asfalt și expozițiile pe diferite teme au fost și ele parte integrantă din program, având scopul de a ilustra lumea prin ochii inocenți ai copilăriei. Paleta de activități din fiecare serviciu a inclus și momente festive specifice unei astfel de zile speciale.
Mai exact, Complexul de servicii comunitare nr. 2 Vaslui a organizat o activitate de tip team-building în aer liber la care a participat tot personalul complexului și toți copiii din complex. S-au desfășurat activități recreative și sportive, iar la masă s-au servit preparate la grătar. Complexul de servicii comunitare Huși a inclus pe agenda zilei de 1 iunie o ieșire la pădure împreună cu elevi ai Liceului ”Dimitrie Cantemir” Huși, jocuri distractive și motrice (jocul cu baloane de săpun, jocul cu mingea, jocul cu parașuta, desene cu creta), picturi inedite în acuarelă realizate pe piatră. Complexul de Servicii Comunitare pentru Persoana cu Handicap Vaslui i-a sărbătorit pe copii prin realizarea unui program artistic constând în cântec, scenete, recitare de poezii și dans. Serbarea a avut loc la Centrul Cultural “Alexandra Nechita” Vaslui. Centrul de Asistență și Sprijin pentru Tinerii care părăsesc Centrele de Plasament Bârlad și Centrul de recuperare și reabilitare pentru copii au marcat această zi prin participarea la următoarele activități: ,,Atenție se cântă!”, inițiată de Primăria Bârlad, la Teatrul de vară din Gradina Publică, activitatea ,,Fiecare copil este unic” și au vizitat în mod organizat Grădina Zoologică. Copiii din Centrul de Îngrijire de Zi Bârlad au mers într-o excursie organizată la Mănăstirea Bujoreni și au petrecut ziua într-un mod festiv cu tort, baloane, muzică, dulciuri și băuturi răcoritoare.
Beneficiarii Centrului de Urgență pentru Victimele Violenței în Familie au participat la activitatea ,,Farmecul vârstei fericite”, ce are rolul de a cunoaște semnificația zilei de 1 Iunie și de a conștientiza că, copiii au atât drepturi cât și obligații. Au vizitat repere semnificative pentru municipiul Bârlad, precum Muzeul „Marcel Guguianu”și „Muzeul Vasile Pârvan” Bârlad, obiective care definesc istoria culturală locală. Serviciul Alternativ de Protecție de Tip Familial Apartamente Bârlad a organizat o ieșire în aer liber la un picnic organizat în Grădina Publică Bârlad, Serviciul Alternativ de Protecție de tip Familial Căsuța Bârlad a organizat pentru copii jocuri recreative în curtea interioară, concurs desene pe asfalt și audiții muzicale. Competițiile au fost răsplătite prin servirea unei mese festive și premii simbolice.
Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copiii Străzii Bârlad a inclus pe lista de activități menite să marcheze această zi specială activități în aer liber, masă festivă, jocuri, muzică și povești pentru copii, în timp ce Complexul de Servicii Comunitare pentru Persoana cu Handicap Bârlad a inlcus un program artistic oferit de Grădinița nr. 5 Bârlad. Cadourile au fost oferite din sponsorizări a Asociației ChildsLife International și People in Need.
Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Copii Fălciu a organizat un program artistic prin recitaluri, scenete, dans tematic, picnic, precum și activități sportive: atletism, fotbal și tenis de câmp. Serviciul Alternativ de Protecție de tip Familial Vaslui a relaizat jocuri interactive cu toți beneficiarii, concurs de desene, picnic și vizionarea spectacolului dedicat zilei copiilor la Silver Mall Vaslui, iar Complexul de Servicii Comunitare Negrești, prin Serviciul Alternativ de Protecție de Tip Familial a organizat jocuri de interior “Karaoke”, concurs de alergare și sărituri și desene pe asfalt. La finele activităților, copiii au beneficiat de masă festivă cu prăjituri, suc și înghețată.

de Roxana Nastasă Pentru a marca Ziua Internațională a Copilului și în acest an Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a organizat o serie de activități în cadrul serviciilor de protecție de tip rezidențial pentru copii. Toți copiii beneficiari ai unei măsuri de protecție specială au fost sărbătoriți de către personalul din centre prin organizarea de mese festive, vizite la grădina zoologică sau în parc, ieșiri la picnic, jocuri și competiții distractive, activități de recreere - socializare, având totodată oportunitatea de a-și exprima talentul în teatru, muzică sau dans în cadrul programelor artistice. Desenele pe asfalt…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile