Home » Social » Vasluiul sub lupă – Timpul trece, leafa merge

Vasluiul sub lupă – Timpul trece, leafa merge

de Marian MOCANU

În Turcia, un hotel de cinci stele, cu toate facilitățile necesare, inclusiv piscină, a fost ridicat din temelii în doar două luni. Pe vremea comuniștilor, tot atât dura ridicarea unui bloc cu patru etaje. Acum, în municipiul Vaslui, pentru reabilitarea unor simple trepte din beton este nevoie de o vară întreagă!

Acesta este ritmul în care se desfășoară reabilitarea scărilor pietonale din porțiunea cuprinsă între biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” și sediul Finanțelor Publice. Într-o săptămână de la începerea lucrărilor, muncitorii au „reușit” decopertarea a circa zece metri pătrați de scări exterioare și turnarea unei singure trepte.

Trecătorii din zonă spun că acolo nu se muncește mai mult de o oră-două pe zi. În schimb, lucrătorii dau drept mărturie un morman de moloz, rezultat, zic ei, a muncii depuse. Aceeași muncitori dau vina pe foștii constructori pentru încetineala cu care se execută lucrarea.

„Betonul pe care trebuie să-l spargem e prea tare, nu seamănă cu cel pe care-l turnăm noi acum! Ce vreți, suntem doar cinci oameni pentru atâta muncă. Și mai trebuie să turnăm și mozaic”, se scuză ei.

În acest ritm, poate până la iarnă va fi terminată lucrarea care, în alte condiții, nu ar trebui să ia mai mult de câteva zile!

de Marian MOCANU În Turcia, un hotel de cinci stele, cu toate facilitățile necesare, inclusiv piscină, a fost ridicat din temelii în doar două luni. Pe vremea comuniștilor, tot atât dura ridicarea unui bloc cu patru etaje. Acum, în municipiul Vaslui, pentru reabilitarea unor simple trepte din beton este nevoie de o vară întreagă! Acesta este ritmul în care se desfășoară reabilitarea scărilor pietonale din porțiunea cuprinsă între biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” și sediul Finanțelor Publice. Într-o săptămână de la începerea lucrărilor, muncitorii au „reușit” decopertarea a circa zece metri pătrați de scări exterioare și turnarea unei singure trepte. Trecătorii…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Lasa ca avem de unde plati. Nesimtitul de Paval sa fie fericit. Sper ca bordurile si pavajele(deja sparte) si mai ales florile tin de foame. Paval la puscarie.