Home » National » Ponta: Iohannis ne-a păcălit, necinstit, și nu ne-a consultat cu Ungureanu la SIE. PSD nu poate vota

Ponta: Iohannis ne-a păcălit, necinstit, și nu ne-a consultat cu Ungureanu la SIE. PSD nu poate vota

PSD nu poate vota în favoarea numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE în condițiile în care președintele Klaus Iohannis nu a consultat pe nimeni din partea acestui partid, încălcându-și, necinstit, cuvântul dat în acest sens, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

„Înțeleg că Iohannis oricum nu avea nevoie de voturile noastre sau nu considera important să își țină cuvântul. A zis că măcar consultă sau informează oamenii dinainte, de data asta nu și-a mai ținut cuvântul. Au trecut șase luni, după șase luni de când a fost ales, nu cred că îl mai interesează să își țină cuvântul față de oameni (…) Ne-a păcălit, nu ne-a consultat”, a spus Ponta la România TV.

El a precizat că a discutat cu o parte dintre social-democrați și nimeni dintre aceștia nu va vota în favoarea lui Ungureanu, dar că decizia oficială va fi luată în Biroul Permanent Național al PSD, condus de Rovana Plumb.

În ceea ce privește decizia liderului UNPR, Gabriel Oprea, de a susține numirea lui Ungureanu la SIE, Ponta a arătat că acordul PSD-UNPR se referă strict la guvernare, nu și la conducerea serviciilor de informații, astfel că fiecare partid are propria independență pe această temă, ca și în cazul Strategiei de apărare.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, a anunțat Administrația Prezidențială.

Ulterior, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat că propunerea făcută de președintele Klaus Iohannis, carel-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE, este ilegală din punct de vedere procedural, el susținând și că premierul Ponta „nu știe nimic și nu a fost consultat”.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE este un pas important în schimbarea majorității parlamemntare, iar cei de la PSD au o reticență de a convoca plenul pentru acest lucru, dar PNL nu are nicio rezervă să convoace o sesiune extraordinară.

Sursa: mediafax.ro

PSD nu poate vota în favoarea numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE în condițiile în care președintele Klaus Iohannis nu a consultat pe nimeni din partea acestui partid, încălcându-și, necinstit, cuvântul dat în acest sens, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta. "Înțeleg că Iohannis oricum nu avea nevoie de voturile noastre sau nu considera important să își țină cuvântul. A zis că măcar consultă sau informează oamenii dinainte, de data asta nu și-a mai ținut cuvântul. Au trecut șase luni, după șase luni de când a fost ales, nu cred că îl mai interesează să își țină…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile