Home » Business » Profesiile care tocmai au intrat în vizorul Antifraudei

Profesiile care tocmai au intrat în vizorul Antifraudei

O mare parte dintre controalele pe care le efectuează inspectorii de la Direcția Generală de Antifraudă Fiscală (DGAF) au la bază sesizări ale românilor. Zilele acestea, Antifrauda a primit sesizări referitoare la două domenii de activitate specifice. Le vor da curs sau nu?

Primul dintre aceste domenii de activitate este reprezentat de service-urile auto. „Luați-i la puricat pe cei ce dețin service-uri auto. Veți scoate bani grei din amenzile aplicate, garantat! Despre cum se plătesc salariile (minim pe economie pe statul de plată) și diferența până la suma la care ai bătut palma (în plic) sunt ferm convins că o cunoașteți!” este unul dintre mesajele care a fost transmis Fiscului zilele acestea, prin intermediul rețelelor de socializare.

De altfel, service-urile auto sunt considerate ca făcând parte din domeniile cu risc, fiind cuprinse în proiectul de impozit specific, alături de unitățile din turism.

 O altă profesie pe care activitatea Fiscului nu s-a concentrat până acum, dar care ar putea atrage atenția inspectorilor antifraudă este cea de medic.

 „De ce nu verificați și cabinetele medicale care încasează zilnic mii de lei fără să emită bon pentru banii încasați? Lăsați țăranii să trăiască, pentru că ei își câștigă doar pâinea cea de toate zilele!” scrie un alt cetățean român pe pagina oficială de Facebook a DGAF. Acesta mai spune: „O să revin în scris cu o speță pe care dvs. să o fructificați! Sunt destui medici care procedează în acest fel trimițând pacienții din spital la control în cabinetul particular, aceasta însemnând, după părerea mea, și conflict de interese!”

Reprezentanții ANAF precizează că toate controalele pe care le efectuează au loc în baza sesizărilor primite prin intermediul Tel Verde, precum și în urma analizei de risc.

DGAF îi roagă pe românii care au informații referitoare la o posibilă fraudă fiscală sau vamală să le transmită în scris, prin email la adresa petitii.anaf@mfinante.ro, sau la registratura ANAF din București, str. Apolodor nr. 17, sector 5.

Tel Verde la care pot fi sesizate actele și faptele de evaziune fiscală, fraudă fiscală și vamală este 0800 800 085.

Sursa: money.ro

O mare parte dintre controalele pe care le efectuează inspectorii de la Direcția Generală de Antifraudă Fiscală (DGAF) au la bază sesizări ale românilor. Zilele acestea, Antifrauda a primit sesizări referitoare la două domenii de activitate specifice. Le vor da curs sau nu? Primul dintre aceste domenii de activitate este reprezentat de service-urile auto. „Luați-i la puricat pe cei ce dețin service-uri auto. Veți scoate bani grei din amenzile aplicate, garantat! Despre cum se plătesc salariile (minim pe economie pe statul de plată) și diferența până la suma la care ai bătut palma (în plic) sunt ferm convins că o…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: