Home » Social » Cu telescopul în parc

Cu telescopul în parc

de Răzvan CĂLIN

Vineri seara, între orele 21.30 – și 23, bârlădenii vor putea privi la stele printr-unul din telescoapele Observatorului Astronomic Bârlad, care va fi amplasat în parcul de la Teatrul ”V. I. Popa”.

Vineri, 29 iulie, Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului ”Vasile Pârvan” și Astroclubul ”Perseus” organizează o nouă acțiune de popularizare a astronomiei în rândul bârlădenilor și nu numai. În parcul de la Teatrul ”Victor Ion Popa” va fi amplasat temporar unul din telescoapele Observatorului Astronomic, astfel încât cei care vor dori să aibă ocazia de a scruta cerul înstelat.

”Este una dintre acțiunile pe care le-am gândit ca o formă de promovare și popularizare a astronomiei în rândul cetățenilor. În același timp, probabil sunt mulți oameni care nu au timp sau posibilitatea de a ajuge la Observatorul Astronomic din oraș, așa încât ne-am gândit să le oferim și acestora posibilitatea de a privi cerul printr-un telescop”, ne-a declarat Ciprian Vîntdevară, președintele Astroclubului ”Perseus”.

Telescopul va fi amplasat în apropierea bustului lui Mihai Eminescu din parcul central și va fi la dispoziția bârlădenilor între orele 21.30 și 23.

de Răzvan CĂLIN Vineri seara, între orele 21.30 - și 23, bârlădenii vor putea privi la stele printr-unul din telescoapele Observatorului Astronomic Bârlad, care va fi amplasat în parcul de la Teatrul ”V. I. Popa”. Vineri, 29 iulie, Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului ”Vasile Pârvan” și Astroclubul ”Perseus” organizează o nouă acțiune de popularizare a astronomiei în rândul bârlădenilor și nu numai. În parcul de la Teatrul ”Victor Ion Popa” va fi amplasat temporar unul din telescoapele Observatorului Astronomic, astfel încât cei care vor dori să aibă ocazia de a scruta cerul înstelat. ”Este una dintre acțiunile pe care le-am…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin