Home / Social / Shakespeare, pe scena teatrului bârlădean – „Îmblânzirea scorpiei”

Shakespeare, pe scena teatrului bârlădean – „Îmblânzirea scorpiei”

„Până la sărbătoarea Teatrului „Victor Ion Popa”, publicul va fi antrenat pentru a nu-și ieși din mână cu un spectacol special susținut de actori ai Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați”, ne-a declarat Teodora Spânu, secretarul literar al teatrului bârlădean.

Săptămâna viitoare, pe 2 decembrie, bârlădenii se pot întâlni cu piesa shakespeariană „Îmblânzirea scorpiei”, în regia lui Ion Sapdaru. Piesa beneficiază de o inedită abordare regizorală, fără a aduce schimbări textului, Sapdaru mutând credibil timpul acțiunii din secolul al XVI-lea în anii ’50, într-o Italie a înțelegerilor matrimoniale prin care tatăl – stăpân își vinde fetele bărbaților – stăpâni.

„Să montezi astăzi un text despre necesitatea smereniei femeilor moderne este un act de sinucidere curată. Pe de o parte, femeia secolului nostru demonstrează cu prisosință un ascendent important asupra bărbatului. Este activă, liberă, frumoasă și bogată, are toate atuurile pentru a-și trăi independent viața, fără a mai «atârna» de bărbat. Pe de altă parte, bărbatul se află într-o căutare febrilă a propriei sale identități pierdute prin cotloanele traiului bizar de azi”, a spus regizorul Ion Sapdaru.

Așadar, rezervați-vă timp, miercuri 2 decembrie, de la ora 18.30, pentru a viziona un spectacol deosebit, după un text clasic – „Îmblânzirea scorpiei” de William Shakespeare. (Mihaela NICULESCU)

„Până la sărbătoarea Teatrului „Victor Ion Popa”, publicul va fi antrenat pentru a nu-și ieși din mână cu un spectacol special susținut de actori ai Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați”, ne-a declarat Teodora Spânu, secretarul literar al teatrului bârlădean. Săptămâna viitoare, pe 2 decembrie, bârlădenii se pot întâlni cu piesa shakespeariană „Îmblânzirea scorpiei”, în regia lui Ion Sapdaru. Piesa beneficiază de o inedită abordare regizorală, fără a aduce schimbări textului, Sapdaru mutând credibil timpul acțiunii din secolul al XVI-lea în anii ’50, într-o Italie a înțelegerilor matrimoniale prin care tatăl – stăpân își vinde fetele bărbaților – stăpâni. „Să…

Review Overview

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasile Pavăl a trasat noile direcții de dezvoltare ale municipiului Vaslui în anul 2020

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: