Home » Social » Shakespeare, pe scena teatrului bârlădean – „Îmblânzirea scorpiei”

Shakespeare, pe scena teatrului bârlădean – „Îmblânzirea scorpiei”

„Până la sărbătoarea Teatrului „Victor Ion Popa”, publicul va fi antrenat pentru a nu-și ieși din mână cu un spectacol special susținut de actori ai Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați”, ne-a declarat Teodora Spânu, secretarul literar al teatrului bârlădean.

Săptămâna viitoare, pe 2 decembrie, bârlădenii se pot întâlni cu piesa shakespeariană „Îmblânzirea scorpiei”, în regia lui Ion Sapdaru. Piesa beneficiază de o inedită abordare regizorală, fără a aduce schimbări textului, Sapdaru mutând credibil timpul acțiunii din secolul al XVI-lea în anii ’50, într-o Italie a înțelegerilor matrimoniale prin care tatăl – stăpân își vinde fetele bărbaților – stăpâni.

„Să montezi astăzi un text despre necesitatea smereniei femeilor moderne este un act de sinucidere curată. Pe de o parte, femeia secolului nostru demonstrează cu prisosință un ascendent important asupra bărbatului. Este activă, liberă, frumoasă și bogată, are toate atuurile pentru a-și trăi independent viața, fără a mai «atârna» de bărbat. Pe de altă parte, bărbatul se află într-o căutare febrilă a propriei sale identități pierdute prin cotloanele traiului bizar de azi”, a spus regizorul Ion Sapdaru.

Așadar, rezervați-vă timp, miercuri 2 decembrie, de la ora 18.30, pentru a viziona un spectacol deosebit, după un text clasic – „Îmblânzirea scorpiei” de William Shakespeare. (Mihaela NICULESCU)

„Până la sărbătoarea Teatrului „Victor Ion Popa”, publicul va fi antrenat pentru a nu-și ieși din mână cu un spectacol special susținut de actori ai Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați”, ne-a declarat Teodora Spânu, secretarul literar al teatrului bârlădean. Săptămâna viitoare, pe 2 decembrie, bârlădenii se pot întâlni cu piesa shakespeariană „Îmblânzirea scorpiei”, în regia lui Ion Sapdaru. Piesa beneficiază de o inedită abordare regizorală, fără a aduce schimbări textului, Sapdaru mutând credibil timpul acțiunii din secolul al XVI-lea în anii ’50, într-o Italie a înțelegerilor matrimoniale prin care tatăl – stăpân își vinde fetele bărbaților – stăpâni. „Să…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor