Home / Social / Shakespeare, pe scena teatrului bârlădean – „Îmblânzirea scorpiei”

Shakespeare, pe scena teatrului bârlădean – „Îmblânzirea scorpiei”

„Până la sărbătoarea Teatrului „Victor Ion Popa”, publicul va fi antrenat pentru a nu-și ieși din mână cu un spectacol special susținut de actori ai Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați”, ne-a declarat Teodora Spânu, secretarul literar al teatrului bârlădean.

Săptămâna viitoare, pe 2 decembrie, bârlădenii se pot întâlni cu piesa shakespeariană „Îmblânzirea scorpiei”, în regia lui Ion Sapdaru. Piesa beneficiază de o inedită abordare regizorală, fără a aduce schimbări textului, Sapdaru mutând credibil timpul acțiunii din secolul al XVI-lea în anii ’50, într-o Italie a înțelegerilor matrimoniale prin care tatăl – stăpân își vinde fetele bărbaților – stăpâni.

„Să montezi astăzi un text despre necesitatea smereniei femeilor moderne este un act de sinucidere curată. Pe de o parte, femeia secolului nostru demonstrează cu prisosință un ascendent important asupra bărbatului. Este activă, liberă, frumoasă și bogată, are toate atuurile pentru a-și trăi independent viața, fără a mai «atârna» de bărbat. Pe de altă parte, bărbatul se află într-o căutare febrilă a propriei sale identități pierdute prin cotloanele traiului bizar de azi”, a spus regizorul Ion Sapdaru.

Așadar, rezervați-vă timp, miercuri 2 decembrie, de la ora 18.30, pentru a viziona un spectacol deosebit, după un text clasic – „Îmblânzirea scorpiei” de William Shakespeare. (Mihaela NICULESCU)

„Până la sărbătoarea Teatrului „Victor Ion Popa”, publicul va fi antrenat pentru a nu-și ieși din mână cu un spectacol special susținut de actori ai Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați”, ne-a declarat Teodora Spânu, secretarul literar al teatrului bârlădean. Săptămâna viitoare, pe 2 decembrie, bârlădenii se pot întâlni cu piesa shakespeariană „Îmblânzirea scorpiei”, în regia lui Ion Sapdaru. Piesa beneficiază de o inedită abordare regizorală, fără a aduce schimbări textului, Sapdaru mutând credibil timpul acțiunii din secolul al XVI-lea în anii ’50, într-o Italie a înțelegerilor matrimoniale prin care tatăl – stăpân își vinde fetele bărbaților – stăpâni. „Să…

Review Overview

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: