Home » Administratie » Creștere semnificativă a veniturilor colectate de AJFP Vaslui în ianuarie, comparativ cu anul trecut

Creștere semnificativă a veniturilor colectate de AJFP Vaslui în ianuarie, comparativ cu anul trecut

Luna trecuta veniturile bugetare colectate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui au crescut cu 23,5%, fată de perioada similară a anului 2014. Creșterea a dus la un total de 76,2 milioane lei. La bugetul de stat veniturile încasate au fost cu mai mari cu 30,3% mai mari fată de nivelul veniturilor încasate în perioada similară a anului 2014 și au însumat 38,7 milioane lei. Bugetul Fondului național unic de asigurări de sănătate a înregistrat și el o creștere, cu 16% și a atins cifra de 12,3 milioane lei. În timp ce la bugetul asigurărilor pentru șomaj veniturile încasate au însumat 1 milion lei, cu o ușoară creștere față de ianuarie 2015.

Controalele Fiscului au dus la colectarea a 81,9 milioane lei

În cursul lunii ianuarie 2016, 59 de agenți economici au fost prinși în timp ce încălcau acte normative, iar inspectorii fiscali au aplicat pe parcursul verificărilor 15 amenzi contravenționale în sumă de 56 mii lei. Diferențele suplimentare de obligații fiscale de plată au fost în valoare totală de 81,9 milioane lei. În urma verificărilor inspectorilor ANAF, 44,4 milioane lei au fost colectați pentru diferențe de TVA și accesorii și 36,6 milioane lei pentru impozit pe profit și accesorii. Diferențe suplimentare au mai fost calculate în valoare de 0,9 milioane lei, pentru alte impozite. Acțiunile de inspecție fiscală au vizat nereguli precum combaterea fraudelor privind taxa pe valoarea adăugată aferentă operațiunilor intracomunitare, realitatea și legalitatea sumelor negative din deconturile de TVA, cu opțiune de rambursare a TVA, solicitate de contribuabili. Inspectorii au mai urmărit modul de calculare, evidențiere și virare în cuantumurile și la termenele legale a obligațiilor fată de bugetul consolidat al statului la agenții economici cuprinși în programul de control fiscal. De asemenea controalele au fost făcute pentru verificări inopinate privind disciplina financiar-contabilă și descoperirea faptelor de evaziune fiscală și a se verifica dacă există contribuabili inactivi trecuți în evidența specială. (G.P)

About Tehno Redactor