Home » Social » Tânăr din Tăcuta în comă, după ce a fost înjughiat într-un bar din sat!

Tânăr din Tăcuta în comă, după ce a fost înjughiat într-un bar din sat!

de Răzvan CĂLIN

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost lovit puternic cu un cuțit în zona capului și a pieptului de către un consătean de aceeași vârstă cu el. Între cei doi existau tensiuni de mai mult timp, care au degenerat sâmbătă într-o altercație ce s-a petrecut într-o crâșmă din satul Tăcuta.

Laurențiu Crâșmaru, un tânăr în vârstă de 29 de ani din comuna Tăcuta, se zbate între viață și moarte pe unul din paturile unui spital din Iași după ce, sâmbătă după-amiază, a fost înjunghiat cu violență de un consătean de al său. Tânărul și agresorul său – Gheorghiță Neamțu, tot 29 de ani – se aflau într-un bar din satul Tăcuta. Se pare că între cei doi existau tensiuni mai vechi.

”Din ce am auzit, cei doi jucau biliard și la un moemnt dat s-au luat la ceartă, după care cearta asta banală a degenerat într-o bătaie între cei doi. Atunci, Neamțu a scos cuțitul și l-ar fi lovit”, ne-a declarat Petrică Tudose, viceprimarul comunei Tăcuta.

Încă nu s-a stabilit cu exactitate de la ce anume a pornit totul, însă cert este că Neamțu l-a înjunghiat de două ori, una dintre lovituri fiind aplicată în zona pieptului și una în cap. Cei care se aflau în bar la momentul respectiv au sunat imediat la 112 și au solicitat intervenția ambulanței și a pompierilor. La fața locului a ajuns un echipaj SMURD de la ISU ”Podul Înalt” Vaslui, care i-a acordat victimei primele îngrijiri. Însă, starea lui Crâșmaru s-a agravat foarte tare, tânărul intrând în comă. Din această cauză, echipajul SMURD a solicitat de urgență intervenția unui elicopter de la Iași, care l-a transportat la Clinica de Neurochirurgie din Iași. Medicii ieșeni depun eforturi pentru a-l salva pe tânăr, însă acesta este în continuare în comă.

Ancheta în acest caz a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Județean Vaslui, procurorul Carlo Ilieș fiind cel care s-a deplasat sâmbătă la Tăcuta, pentru un prim set de investigații în barul care a fost scena sângeroasei încăierări. După care, agresorul – Gheorghiță Neamțu – a fost condus de către ofițerii Serviciului de Investigații Criminale la Vaslui pentru audieri.

”Încă suntem în fază incipientă cu cercetările, dar din ceea ce am constatat până acum se pare că la mijloc este vorba despre un conflict mai vechi existent între agresor și victimă. Această stare tensionată dintre cei doi s-a accentuat foarte tare sâmbătă după-amiază, în timp ce cei doi se aflau într-un bar din satul Tăcuta. Au început, mai întâi, cu discuții în contradictoriu, reproșuri, după care totul a degenerat într-o altercație, cei doi luându-se la bătaie. La un moment dat, unul dintre ei a scos cuțitul pe care îl avea asupra lui și i-a aplicat o lovitură în piept, lateral stânga, și o alta în zona capului. S-ar părea că această lovitură la cap îi creează problem victime, căci am înețels că este în comă la un spital din Iași”, ne-a declarat procurorul Carlo Ilieș, cel care coordonează ancheta în acest caz.

Neamțu a fost reținut de oamenii legii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei d eluni, 29 februarie, să fie prezentat la Tribunalul Județean Vaslui cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Vom reveni cu amănunte.


About Razvan Calin