Home » Social » Aproape o mie de mărțișoare create de copiii defavorizați, vândute ca pâinea caldă

Aproape o mie de mărțișoare create de copiii defavorizați, vândute ca pâinea caldă

N-au avut cât ar fi putut să vândă. Aproximativ o mie de mărțișoare create manual de beneficiarii Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad împreună cu personalul angajat, au fost vândute în doar patru zile. Joi și vineri, ineditele mărțișoare au atras atenția personalului din Primăria Bârlad dar și celor care au trecut pe acolo.d700b4a693959b5d

Și în acest an, primăria a aprobat amplasarea, în holul de la intrare, a panourilor cu mărțișoare realizate în cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad.

S-au vândut foarte repede sutele de mărțișoare. Au avut un preț mic și au fost și frumoase, pe deasupra. Valoarea lor este dată și de faptul că sunt inedite față de cele din comerț și sunt create de mânile unor copii necăjiți, care n-au ajuns de bine în acel centru. Eu personal am venit să-mi plătesc impozitul și, la ieșire, am cumpărat zece mărțișoare”, a declarat o bârlădeancă ce se afla cu treabă la primărie, vineri dimineață.

Alte sute de mărțișoare au fost expuse și vândute, luni și marți, în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”. Au cumpărat frumoasele simboluri ale primăverii atât elevi cât și profesori. Anul 2016 a fost cel mai profitabil din acest punct de vedere. S-au vândut de șase ori mai multe mărțișoare decât în alți ani. Cu banii strânși, 600 de lei, vor fi organizate, ca și în anii din urmă, activități de socializare.

Ne gândim să confecționăm, la anul, mai devreme, mărțișoare pe care să le valorificăm pe 1 și 8 Martie. Vor lucra la ele, ca și până acum, mame aflate în dificultate, victime ale violenței domestice, copiii acestora, copii delincvenți, cei care părăsesc centrele de plasament, absolut toți beneficiarii celor cinci centre ale Complexului, evident, coordonați de personalul angajat. Vom crește numărul punctelor de valorificare a mărțișoarelor, astfel încât, cu banii obținuți să oferim copiilor defavorizați, beneficiari ai serviciilor complexului nostru, bucurii ceva mai mari” a declarat Esmeralda Bâgu, șefa Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor