Home » Administratie » Bârladul intră în lupta împotriva țânțarului Zika. Ce au de gând să facă autoritățile!

Bârladul intră în lupta împotriva țânțarului Zika. Ce au de gând să facă autoritățile!

Municipalitatea bârlădeană lucrează intens la planul de combatere a țânțarilor, după ce Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a făcut publică alerta emisă de Organizația Mondială a Sănătății referitoare la pericolul de îmbolnăvire pe care îl poate răspândi țânțarul Zika.
nituc_ctin„În următoarele două săptămâni, Serviciul de gospodărie comunală și locativă din cadrul Primăriei Bârlad va convoca toate asociațiile de proprietari din localitate, pentru a pune la punct amănuntele unei colaborări în implementarea măsurilor de combatere a țânțarilor. De obicei, dezinsecția începea din luna mai, dar anul acesta, ca urmare a încălzirii timpurii și a apariției vegetației mai devreme decât în mod obișnuit, țânțarii își vor face simțită prezența cât de curând. Așadar, campania de combatere va începe în aprilie. Vor fi mai multe etape de dezinsecție decât în mod obișnuit. Se vor avea în vedere subsolurile, spațiile verzi, bălțile din jurul Bârladului, zonele de vegetație. Se lucrează la acest plan, s-a luat legătura cu firmele specializate, și până la sfârșitul lunii se va știe exact unde și când se va acționa”, a declarat, pentru Est News, Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.
INSP a atras atenția că infecția produsă de țânțarul Zika poate genera malformații congenitale și tulburări neurologice (sindrom Guillain Barre). Prin urmare, a transmis direcțiilor de sănătate publică județene recomandarea de a solicita primăriilor intensificarea măsurilor de desțânțărizare în zonele cunoscute a fi posibile locații de înmulțire a acestora (zonele parcurilor, lacurilor, etc. inclusiv depozite de anvelope sau oricare altele caracterizate prin acumulări de apă), cât și în jurul spitalelor de boli infecțioase, în care există posibilitatea internării cazurilor suspecte de infecție Zika de import. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

One comment

  1. purice florin gabriel

    ati facut o descoperire de Nobel-tintarul ZIKA.