Home » Administratie » Motivul pentru care primarii și consilierii nou aleși din județ nu își pot ocupa posturile mult râvnite!

Motivul pentru care primarii și consilierii nou aleși din județ nu își pot ocupa posturile mult râvnite!

Noii aleși în funcții la alegerile locale din 5 iunie se pare că au mai mult de așteptat decât se estima inițial până când își vor intra în drepturi. Lucrurile au fost date peste cap de situația financiară cu cheltuielile făcute în campania electorală și care, teoretic, trebuie depusă la AEP până pe data de 21 iunie. Ulterior, aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial, iar apoi se poate face investitura, cu depunerea jurământului de către aleși, în fața unui reprezentant al Prefecturii Vaslui. Singurul care au depus deja situațiile financiare până la această dată este PSD, astfel încât acolo unde această formațiune are deja două treimi dintre consilierii locali, se poate depune jurământul.

Noi am făcut, în principiu, o planificare a comunelor și orașelor începând cu săptămâna viitoare. Însă, singurii validați până acum sunt primarii PSD din zona Vasluiului, restul având încă termene la instanță, în așteptarea publicării acelor situații financiare în Monitorul Oficial. Oricum, noi credem că, până la sfârșitul lunii, vor fi instalați toți primarii și consilierii locali și județeni”, a declarat subprefectul județului Vaslui, Mircea Gologan.

Reprezentanții Prefecturii Vaslui susțin însă că nu sunt probleme în ceea ce privește desfășurarea activității în cele 86 de unități administrativ-teritoriale din județ, în condițiile în care primarii și consilierii locali aleși în urmă cu patru ani sunt în continuare pe funcții până la validarea noilor aleși.

Noul Consiliu Județean Vaslui, cea mai importantă instituție administrativă din județ, se va constitui pe 24 iunie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor