Home » Social » S-a stabilit câștigătorul concursului de inițiativă civică lansat de prefectul de Vaslui!

S-a stabilit câștigătorul concursului de inițiativă civică lansat de prefectul de Vaslui!

de Răzvan CĂLIN

Vasluianca Dana Veronel Aliuș a câțtigat cele 25 de cărți oferite de Daniel Olteanu.

Sâmbătă, 27 august, a fost stabilit câștigătorul concursului lansat de Daniel Olteanu, prefectul de Vaslui, în urmă cu aproape trei luni – Dana Veronel Aliuș, din municipiul Vaslui.

olteanu_presa_barladeanaPrefectul de Vaslui a invitat publicul să își spună părerea despre modul în care este reflectat în mass-media județul nostru.Concursul s-a bucurat de aprecierile a peste 320 de vasluieni, dintre care 20 au intrat ȋn dialog cu prefectul Daniel Olteanu. Pentru că majoritatea opiniilor au fost ȋn favoarea promovării unei imagini pozitive a județului Vaslui, prefectul a invitat sȃmbătă, 27 august 2016, persoanele interesate și reprezentanții presei bȋrlădene, la o discuție informală despre știrile și evenimentele intens mediatizate ȋn publicațiile locale. Au răspuns afirmativ ziariștii de la Est News, Obiectiv de Vaslui și Vremea Nouă, care au discutat cu invitații prefectului despre alegerea subiectelor de presă ȋn funcție de realitățile vasluiene, de gradul de interes al cititorilor și de rating. Concluzia ȋntȃlnirii a fost una cât se poate de clară: este nevoie de o atitudine proactivă, asumată deopotrivă de cititori și ziariști, pentru a reduce numărul de evenimente cu impact negativ, care se produc ȋn județul Vaslui, și care sunt reflectate de media locală și preluate, ulterior, de cea națională.

„Vă mulțumesc tuturor pentru prezență și pentru opinii. Și eu cred ȋn libertatea de exprimare a presei, care ȋnseamnă și libertate de a-și alege subiectele. Dar, la fel de mult, cred că avem nevoie de echilibru, și tocmai de aceea am vrut să aflu și punctul de vedere al celor care lucrează ȋn media. Sunt convins că participarea redusă se datorează anunțului că presa va participa la ȋntȃlnire, anunț care i-a speriat, probabil, pe cei care ar fi vrut să vină la discuții. Cu privire la reflectarea județului nostru ȋn media, am convingerea că lucrurile se vor schimba pe măsură ce vom ȋnțelege că trebuie să ne facem fiecare meseria cu profesionalism și responsabilitate. La fel de adevărat este faptul că multe dintre subiectele de presă sunt generate de efectele pe care le are lipsa de educație. Iar, ȋn această privință, putem fie să continuăm să căutăm vinovații, fie să luăm atitudine. Invitații mei au fost cu toții de acord pentru a doua variantă!”, a declarat prefectul Daniel Olteanu.

În urma tragerii la sorți, care a fost realizată de Mirela Saidi, președintele Asociației „Seară de carte” – Filiala Bârlad, cȃștigătoarea este Dana Veronel Aliuș, din Vaslui. Ea va primi un pachet cu 25 de cărți, printre care se numără: „Mihail Kogălniceanu, un arhitect al României moderne”, de Alexandru Zub, „Leonardo Da Vinci, titan al Renașterii”, de Ovidiu Drȋmba, „Cum să ne comportam cu copiii în funcție de temperamentul lor”, de Nicole Bedard, „Dulciuri care nu îngrașă”, de Prosper Montague, „Mântuitorul. Viața lui Isus”, de Ernest Renan, „Poezii alese”, de Vasile Alecsandri, „Carte de bucate pentru copii”, de Maria Cristea Șoimu, „Codul Bunelor Maniere în Dragoste”. ”

„Am lansat acest concurs ȋn luna februarie, sub forma unei consultări publice. Primele două teme propuse spre discuție s-au referit la transportul public din Bârlad și la problemele prioritare ale județului Vaslui. Mă bucur că oamenii au fost receptivi și că simt nevoia unui dialog deschis, unde fiecare poate să-și spună părerea, ȋn mod civilizat, și să comunice așteptările pe care le are, ȋn legătură cu anumite subiecte de interes local. Le mulțumesc tuturor celor care ȋmi trimit mesaje private, ȋn care semnalează diferite situații sau ȋmi cer ajutorul pentru problemele pe care le ȋntȃmpină. În măsura ȋn care atribuțiile și timpul ȋmi permit, le răspund și ȋncerc să le fiu de folos”, a menționat prefectul Daniel Olteanu.

About Tehno Redactor