Home / Administratie / A IV-a ediție a „Zilei îndrăgostiților… de carte”

A IV-a ediție a „Zilei îndrăgostiților… de carte”

Tradiția de Dragobete merge mai departe. Vineri, 24 februarie, când se sărbătorește dragostea la români, Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” din Bârlad, în parteneriat cu Școala de Muzică și Arte Plastice „N.N. Tonitza”, au organizat cea de-a IV-a ediție a „Zilei îndrăgostiților… de carte”.

Cei prezenți la activitate au fost întâmpinați de BiblioVoluntari cu inimioare stilizate și au avut ocazia să admire expozițiile de carte, realizate tot sub forma unor inimi. Manifestarea a avut loc în Sala de lectură a Bibliotecii, iubitorii de lectură având ocazia să își manifeste dragostea față de carte și să asiste la un recital la pian, susținut de elevii Diana Panaite, Andreea Hanganu, Lorena Sandu, Ioana Chirilă, Denisa Toma și Ionuț Cozmincă, coordonați de profesorul Mihail Manciu. Invitat special a fost prof. Ion Volcu, expert în carte veche românească, șef de serviciu în cadrul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din Brăila, care a vorbit despre tradiția de Dragobete din Basarabia și ne-a împărtășit din dragostea sa pentru cartea veche, prezentând în detaliu una dintre comorile Bibliotecii Municipale Bârlad: Biblia lui Șerban Cantacuzino, de la 1688.

În cadrul activității coordonate de Cristina Vizitiu, șefa Serviciului Biblioteci din cadrul Primăriei, au avut intervenții Mariana Sava (profesor și bibliotecar) și BiblioVoluntara Lorena Enache. Printre invitați s-a aflat și grupul „Moldoveanca”, coordonat de prof. Iolandina Lăcrămioara Ivan. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

O mașină a Aquavas Bârlad, implicată într-o tamponare pe Bulevardul Epureanu

O șoferiță din Zorleni a ...

Deținuții încarcerați la Vaslui au sărbătorit cu elevi și profesori de liceu Ziua Educației în Penitenciare

Câteva sute de deținuți încarcerați ...

Trafic infernal în județ, soldat și cu accidente, din cauza pelerinajului spre Mitropolia Moldovei

Valorile de trafic au crescut ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: