Home » Justitie » Unchiul care și-a violat și lăsat însărcinată nepoata de 12 ani a fost arestat

Unchiul care și-a violat și lăsat însărcinată nepoata de 12 ani a fost arestat

Cătălin B., bărbatul de 37 de ani, din satul Sârbi, comuna Banca, despre care ziarul nostru a scris în luna februarie că și-a abuzat nepoata de 12 ani în repetate rânduri, a fost arestat preventiv sub acuzația de viol. Anchetatorii au solicitat arestarea bărbatului abia după ce fata a născut și s-a demonstrat, în baza probelor ADN, că este tatăl copilului nou născut al fetei.

Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă a unchiului violator, cel care și-a forțat propria nepoată, o fată de 12 ani cu retard mintal, să întrețină raporturi sexuale cu el. Primele reclamații împotriva bărbatului au fost făcute de către părinții victimei încă din vara anului 2015, însă procurorii au clasat cauza motivat de lipse de probe. În vara anului trecut, mama copilei a constatat că fiica sa este însărcinată, fata susținând că unchiul său a obligat-o să întrețină relații sexuale atunci când era singură acasă. În consecință, părinții au făcut din nou plângere la Parchet, astfel încât s-a redeschis dosarul penal pentru viol. După ce fata a născut în urmă cu câteva luni la Spitalul de Urgență Bârlad, anchetatorii au dispus prelevarea de probe ADN, iar după sosirea rezultatelor, s-a solicitat arestarea preventivă a bărbatului de 37 de ani.

Polițiștii Secției 7 Banca au reținut pentru 24 de ore un bărbat din comuna Banca bănuit de tentativă de viol și viol, fapte comise asupra unei minore de 12 ani în perioada august 2015 și februarie – aprilie 2016. Împotriva autorului s-a dispus măsura controlului judiciar de către Judecătoria Bârlad însă, în urma contestației făcută de către procurori, Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă a bărbatului de 37 de ani”, a declarat, miercuri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Iulian Petre.

Unchiul fetei obișnuia să-și viziteze sora deseori, astfel că întreaga familie era obișnuită cu prezența periodică a acestuia. Nimeni nu bănuia că individul ar fi fost capabil de asemenea grozăvii. La un moment dat, undeva prin primăvara anului trecut (așa după cum a mărturisit chiar copila în fața anchetatorilor), Cătălin B. și-a dat arama pe față și a tăbărât pe biata copilă, obligând-o să întrețină relații sexuale cu el. De fapt, individul a profitat din plin de imposibilitatea minorei de a se apăra, de handicapul de care fata suferă și care o transformă într-un soi de victimă perfectă pentru orice prădător sexual. La rândul ei, fata nu a îndrăznit să spună părinților sau altcuiva din familie ce anume a pățit. Acest lucru nu a făcut decât să-i dea și mai mult curaj unchiului cu pofte incestuoase, care, încet, încet, a început să-și facă un obicei din a o silui pe biata copilă.

Pe la mijlocul anului trecut, grozăvia a ieșit la iveală pentru că biata copilă și-a făcut curaj și i-a povestit mamei sale chinurile la care o supune chiar unchiul ei. Șocată, femeia a alertat imediat autoritățile, făcând plângere la poliție. Oamenii legii au reacționat imediat și au deschis un dosar de cercetare penală pentru viol. Însă, lucrurile aveau să ia o turnură cel puțin ciudată. În timp anchetei, Cătălin B. a negat cu vehemență toate acuzațiile care i s-au adus și a susținut sus și tare că totul este o minciună, iar el este nevinovat. Nu știm cum se face, dar la un moment dat, procurorii au decis clasarea acestui dosar pe motiv că nu sunt probe. Deși minora a fost supusă unei examinări medico-legale care a dovedit actul sexual, totuși s-a decis neînceperea urmării penale împotriva acestui individ.

Ulterior, procurorii bârlădeni aveau să revină asupra acestei decizii și în decembrie 2016 au dispus redeschiderea urmăririi penale pe numele acestui individ. Se pare că totul a fost decis în urma insistențelor mamei fetei, care, într-un final, a observat că fata ei este însărcinată. Cum exact în decembrie anul trecut minora a adus pe lume un băiețel, ancheta în acest dosar a fost reluată.

În momentul de față, minora locuiește tot cu familia sa, dar este monitorizată de specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. Bebelușul rezultat în urma acestei relații incestuoase a fost introdus în sistemul județean de protecție a copilului și dat în grija unui asistent maternal profesionist. (G.P., I.P.)

 

About Tehno Redactor