Home » Invatamant » (Video) Peste 1.300 de elevi, de la cele șase licee din Vaslui, au participat la Ziua Absolventului

(Video) Peste 1.300 de elevi, de la cele șase licee din Vaslui, au participat la Ziua Absolventului

Peste 1.300 de elevi, de la toate cele șase licee din municipiul Vaslui, și sute de profesori și părinți au participat, miercuri, la cea de-a opta ediție a ”Zilei Absolventului de Liceu”, un eveniment marcat printr-un marș desfășurat pe mai multe străzi din oraș, precum și cu un moment festiv în Piața Civică.

Zona centrală a municipiului Vaslui a fost extrem de animată în prima parte a zilei de ieri, efervescență dată de către cei peste 1.300 de absolvenți ai celor șase licee din oraș, precum și de cadrele didactice și o parte din părinții elevilor. Activitatea dedicată ”Zilei Absolventului de Liceu” a debutat cu un marș desfășurat de elevi, toți îmbrăcați în robe de culori diferite specifice fiecărui unități de învățământ în parte, pe mai multe străzi din oraș, pe traseul Mihail Kogălniceanu – Donici – Victoriei – Ștefan cel Mare. Cu fanfara în fața coloanei, elevii s-au oprit în final în Piața Civică, acolo unde a avut loc momentul festiv, cu interpretarea în deschidere de către o corală reprezentativă a județului a cunoscutului cântec academic ”Gaudeamus igitur”.

Ulterior, autoritățile prezente la eveniment au subliniat importanța ”Zilei Absoelventului de Liceu”, transmițându-le absolvenților mesaje de încurajare pe viitor. ”Astăzi nu este numai sărbătoarea voastră, ci este și sărbătoarea Vasluiului, a familiilor voastre și a profesorilor voștri. Este sărbătoare, dar nu trebuie să uitați să vă îndreptați gândul și recunoștința spre cei care numai ei știu cum au luptat cu ziua de mâine, pentru ca voi să nu aveți decât grija de a învăța, pentru ca voi să ajungeți mai sus decât ei, iar aceștia sunt părinții voștri. Nu trebuie să uitați să vă faceți sufletul căuș pentru amintirea și recunoștința fără de timp a profesorilor voștri, cei care v-au însoțit cu trudă și poate, cu prețul sănătății lor, acești ani ai devenirii voastre. Mergeți în lume, realizați-vă visurile! Noi avem convingerea că veți reuși. Astăzi vă spunem „drum bun” în viață, dar să nu uitați că vă așteptăm înapoi acasă. Avem nevoie de voi, Vasluiul are nevoie de voi pentru că aici este casa voastră. Voi sunteți ai noștri, oriunde v-ar purta destinul”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Reprezentanții primăriei i-au felicitat pe șefii de promoție de la cele șase licee, oferindu-le acestora plachete și buchete de flori. În final, toți elevii prezenți în Piața Civică au cântat ”Ani de liceu”, iar apoi și-au aruncat în sus toca de pe cap. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor