Home » Uncategorized » Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU

A gasit reteta perfectă intre pasiune, disciplina, ambiție și rezultat! Niciun pas pe loc sau înapoi! Emilian Stirbu este omul care, de peste doi ani, surprinde comunitatea locală cu reușite extraordinare! Practica un sport de o rara frumusețe, dar care nu e la indemana oricui: bodybuilding. In vârstă de 39 de ani, Emilian a învățat de la campioni consacrați sa isi modeleze nu doar trupul, ci si spiritul, sa nu renunțe la visuri si sa înfrunte provocările. Emilian Stirbu a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului unui concurs de talie internationala, Pro Nutrition Grand Prix 2019, desfasurat in weekend, la Dej. „Nu e o simpla medalie de aur. E un vis pe care il tin in mâini, după șapte ani de muncă! Sunt fericit ca am asezat Romania, județul Vaslui, pe locul întâi într-o competiție absolut remarcabilă, cu sportivi toti unul si unul, pe care îi respect si ii admir!”, ne-a declarat sportivul.

Zilele trecute, o competie uriasa a fost organizată la Dej. E vorba despre PRO NUTRITION GRAND PRIX 2019. Atmosfera a fost extraordinara, intretinuta de sute de sportivi gloriosi, care au adus culturismul la rang de artă, din țară și din străinătate. Probele au fost dificile, dar mult așteptate si apreciate la superlativ, sportivii având prestații uluitoare.

Emilian Stirbu a fost senzația competiției. Programul sau artistic a fost aplaudat la scena deschisa de întreaga sala. Membrii juriului au fost cuceriți de mișcările atent studiate si aduse in lumina reflectoarelor de catre sportivul vasluian. Dublate de pasiunea cu care si-a prezentat numărul, i-au pus în valoare trupul perfect sculptat, în mii de ore petrecute în sala, strangand din dinți.

Toți cei prezenți au apreciat unanim că vasluianul a avut o evoluție fara cusur. A fost singurul roman care a urcat pe podiumului celei mai importante competiții, la categoria culturism seniori. A obținut medalia de aur, iar cei care l-au însoțit vorbesc despre emotia unui moment incredibil: un om simplu, care si-a croit singur destinul, si-a tatuat in suflet cea mai frumoasă și trainică recunoaștere a valorii sale: locul I la PRO NUTRITION GRAND PRIX .

„Au trecut sapte ani de cand am urcat prima data pe scena acestui concurs. Șapte ani de muncă, de efort, de dăruire personală. S-a meritat fiecare strop de transpirație! A fost un moment magic si le mulțumesc tuturor celor care au crezut in mine si m-au susținut! Multumesc si Primariei Vaslui care ne sustine in demersul nostru. Gaseste-ti pasiunea, lupta pentru ea, fii neînfricat si rezultatele nu vor întârzia să apară!”, ne-a declarat Emilian.

 

Un exemplu de tenacitate

 

Îl vom cunoaște astăzi pe omul cu mușchi de oțel din Vaslui: Emilian Stirbu. Dincolo de forma fizica neobișnuită, am stat de vorba cu un tip super, de o rara modestie, care a avut răbdarea necesară sa ne explice pe indelete cum sta treaba cu fitness-ul si culturismul.

E calm si zambeste jovial, crede in frumusetea interioara si exterioara a oamenilor si spune ca odata cu venirea lui Vaslui, multi au înțeles că acest sport nu e o activitate temporară, ci un mod de viață.

„E o bucurie sa vezi că tot mai mulți oameni doresc să facă fitness. Fiecare are scopul sau. Cei mai mulți vor sa slăbească, dar sunt din ce in ce mai multi si cei care vor sa aiba un trup armonios, lucrat, care să le întărească încrederea în sine. Persoane cu diverse afecțiuni apelează acum la antrenor pentru a remedia sau îmbunătăți anumite probleme, la indicația specialiștilor, desigur. Asa cum stiti, sunt si persoane care intră în sala doar pentru ca asa e la moda, pentru un selfie reusit”, mărturisește Emilian.

E instructor de fitness si culturism si de-a lungul anilor a ajutat zeci de persoane, de diferite varste, sa obtina rezultatele dorite cu ajutorul sportului. Militează pentru o alimentație sănătoasă, in echilibru cu starea de sănătate si nivelul de activitate al fiecăruia. Antrenamentele sunt sfinte. Cei cărora le-a devenit mentor au inteles ca sportul acesta e pe sacrificii, pe ore petrecute în sala in mod eficient, pe consecvență și determinare.

După performanța de la Dej, pentru sportivul vasluian urmează alte concursuri, noi provocări. Le va ataca pe rând, cu calm, hotărât să nu se dezamăgească pe sine si nici pe cei din jur. E un exemplu, un model de tenacitate, un om de la care ai ce invata.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: