Home » Administratie » Primăria Vaslui va avea în subordine, de la anul, o echipă de constructori

Primăria Vaslui va avea în subordine, de la anul, o echipă de constructori

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, este mai decis ca niciodată să înființeze o firmă de construcții în subordinea Consiliului Local.

În ultimul timp, lipsa firmelor din domeniu a făcut ca mai multe lucrări de la nivelul orașului să fie blocate.

Cu lucrul în oraș este groaznic. Îmi vine să fac în subordinea primăriei o stație de asfalt, pentru a realiza proiectele. Avem în plan să facem o firmă de construcții în anul viitor, însă acest lucru nu este atât de simplu. Am ajuns să mă rog de constructori să pună trei borduri în oraș. Firmele vin cu tot felul de motive. Majoritatea constructorilor merg în mediul rural, unde se implementează proiecte pe infrastructură prin PNDL”, a spus Vasile Pavăl.

În cursul acestui an, pe lângă atragerea proiectelor cu finanțare europeană, Primăria Vaslui continuă finanțarea de la bugetul local a mai multor obiective. Valoarea alocărilor financiare de la bugetul local pentru investiții în 2019 este de circa 15 milioane de lei. Din bugetul local se finanțează construcția bazarului, reabilitarea acoperișurilor la două licee, finalizarea unor lucrări de infrastructură în Cartierul 13 Decembrie etc.

„Voi veni cu o propunere pentru extinderea sferei serviciilor și pe reparații de străzi, mobilier urban etc. În anul 2020 voi veni cu această propunere. Având oamenii la dispoziție vom putea interveni mai repede acolo unde este nevoie. Acum infrastructura din oraș este reparată de societăți care nu sunt în subordinea Consiliului Local Vaslui”, a mai spus Vasile Pavăl. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*