Home » Social » Spectacol militar, în garnizoanele Bârlad și Vaslui, de Ziua Armatei Române

Spectacol militar, în garnizoanele Bârlad și Vaslui, de Ziua Armatei Române

Mâine, militarii Ministerului Apărării Naționale sărbătoresc Ziua Armatei României.

Cu acest prilej, în perioada 16 – 24 octombrie, în garnizoana Bârlad s-au desfășurat competiții sportive la care s-au înscris loturile sportive aparținând unităților militare din garnizoană și cele ale structurilor M.A.I. și Poliției Locale din Municipiul Bârlad, activități de promovare a imaginii Armatei României în instituțiile de învățământ, gală de filme documentare privind participarea Armatei la cel de-al II-lea război mondial și „Cupa 25 Octombrie” la tir.

De asemenea, ieri, în sala mare a Cercului Militar Bârlad, la ora 14.00, s-a desfășurat un simpozion dedicat Zilei Armatei României.

Manifestările se vor încheia astăzi, cu o serie de activități ce se vor desfășura în garnizoanele Bârlad și Vaslui. Se vor realiza ceremonii militare de depunere de coroane, defilarea gărzilor de onoare și prezentarea de alocuțiuni cu ocazia Zilei Armatei României.  Activitățile se vor desfășura între orele 09.30-10.30 la Monumentul Eroilor din fața Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Municipiul Vaslui și la Monumentul Eroilor Neamului din Municipiul Bârlad, în intervalul orar 14.00-15.00. Adunarea festivă se va realiza cu militarii din garnizoană, în cadrul căreia se vor premia câștigătorii competițiilor sportive. Se va desfășura în sala de spectacole a Cercului Militar Bârlad, începând cu ora 15.00. Spectacolul festiv dedicat Zilei Armatei României va avea loc în sala de spectacole a Cercului Militar Bârlad, începând cu ora 15.30. Între orele 10.00-16.00, cetățenii Municipiului Bârlad sunt invitați să viziteze expoziția de tehnică și echipamente militare din dotarea unităților militare, pe platoul de lângă Cercul Militar Bârlad. Spre seară, începând cu ora 19.00 se va desfășura activitatea <<Retragerea cu torțe>> pe itinerarul: intrarea de sud a Grădinii Publice- Bulevardul Republicii- Primăria Bârlad- Monumentul Eroilor Neamului- cazarma Regimentului 52 Artilerie Mixtă.”, a declarat lt.col. Adeline Arghire, ofițerul de relații publice al unității militare 01458 Bârlad. (A.P.)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*